O potravinách
Zajímavé čtení o různých dobře i méně známých potravinách používaných při vaření s Vaší diskuzí.
Černý kořen
Černý kořen tedy Hadí mord španělský je kořenová zelenina z čeledi hvězdnicovitých.
Kořenící pasty a omáčky I.
Kořenící omáčky a pasty jsou velmi důležitou přísadou mnoha jídel všech kontinentů. Projdeme si jak ty pro evropana známe tak i ty cizokrajné.
Gorgonzola
Gorgonzola je žilkovaný italský sýr s modrou plísní, vyrobený z kravského mléka.
Provensálské koření
Provensálské koření (také Provensálská směs koření) je označení pro směsi bylin používané jako koření.Název je odvozen od francouzské oblasti ...
Velmi tvrdé sýry
Velmi tvrdé sýry určené ke strouhání a hoblování, jsou těžké sýry velkého formátu.
Tvrdé sýry
Za tvrdé sýry považujeme většinu ementál, grana, čedar, cantal, provolone, herrgardsost, kaškaval, swiss atd.
Japonská strouhanka
Japonská strouhanka je ze světlého pečiva a hrubší struktury než naše česká.