O potravinách

Zajímavé čtení o různých dobře i méně známých potravinách používaných při vaření s Vaší diskuzí.

Černý kořen

Černý kořen tedy Hadí mord španělský je kořenová zelenina z čeledi hvězdnicovitých.

Kořenící pasty a omáčky I.

Kořenící omáčky a pasty jsou velmi důležitou přísadou mnoha jídel všech kontinentů. Projdeme si jak ty pro evropana známe tak i ty cizokrajné.

Miroslav Černohorský číst »

Gorgonzola

Gorgonzola je žilkovaný italský sýr s modrou plísní, vyrobený z kravského mléka.

redakce číst »

Provensálské koření

     Provensálské koření (také Provensálská směs koření) je označení pro směsi bylin používané jako koření.Název je odvozen od francouzské oblasti ...

Redakce číst »

Velmi tvrdé sýry

Velmi tvrdé sýry určené ke strouhání a hoblování, jsou těžké sýry velkého formátu.

Miroslav Černohorský číst »

Tvrdé sýry

Za tvrdé sýry považujeme většinu ementál, grana, čedar, cantal, provolone, herrgardsost, kaškaval, swiss atd.

Redakce číst »

Japonská strouhanka

Japonská strouhanka je ze světlého pečiva a hrubší struktury než naše česká.

Miroslav Černohorský číst »

Špenát

Čerstvý špenát do již hotových špaget, tak to má být.

Miroslav Černohorský číst »

Mangold

Listová zelenina se silnými, křehkými, bílými nebo žlutými stonky a širokými vějířovitými listy.

Miroslav Černohorský číst »

Sýry

Sýry jsou zde již 10 000 let.

Miroslav Černohorský číst »
12
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Losos welington hlavní chod, rychlé, pečení, ve vodní lázni Losos welington
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky