Mangold

Mangold

Listová zelenina se silnými, křehkými, bílými nebo žlutými stonky a širokými vějířovitými listy.

Mangold je vlastně řepa obecná, odrůda cvikla (beta vulgaris var. cicla). Pravděpodobně jde o tutéž rostlinu, o které psal Aristoteles ve 4 století před Kristem jako o řepě. Mangold má tradici v arabské světě, Řecku, Itálii, Francii, kde z něj dělají tourtes de blettes, sladký nebo kořeněný koláč. Mangold syrový, ale i prudce opečený se hodí do salátů, ale i do asijské minutkové kuchyně.

autor: Miroslav Černohorský

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa