Provensálské koření

Provensálské koření Provensálské koření Provensálské koření Provensálské koření Provensálské koření

 

 

 

 

 

Provensálské koření (také Provensálská směs koření) je označení pro směsi bylin používané jako koření.

Název je odvozen od francouzské oblasti Provence, kde se bylinky vyskytují.

 

 

 

Provensálské koření obvykle obsahuje rozmarýnbazalku a tymián, někdy také majoránkudobromyslsaturejkuestragon, v americké variantě se přidává i levandule. Používá se na dušené zeleniny, grilovaného masa (kuřecího, králičího, jehněčího a skopového), ryb atd.

Přesné složení provensálského koření bylo definováno v roce 1970 obchodníky s kořením (např. firma Ducros).

Koření může být pro větší trvanlivost naloženo v oleji, nebo v octě.

Je velmi jednoduché si tyto bylinky pěstovat doma a udělat z nich svojí provensálskou směs v oleji, která nám vydrží moc dlouho v lednici a perfektně dochutí každé jídlo, viz recept.

autor: Redakce

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka