Hovězí ragú s mrkví a hráškem





Nezahuštěný guláš, do kterého na závěr přidáme hrášek a baby karotku.
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na 25g kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli do tmava. Poté lehce opečeme na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme kostky masa, opečeme ze všech stran a zasypeme sladkou paprikou.
Promícháme a než nám paprika zhořkne, přidáme protlak s červeným vínem, které necháme vydusit. Znovu zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme koření a natrhanou bagetu. Dusíme pod pokličkou, až nám maso změkne tak, že ho tlakem přepůlíme vidličkou.
Mrkev se nám už musí rozpadat a vstřebat tak, že nám dělá se vším lehkou omáčku.
Pakliže je maso už moc měkké, tak ho vyndáme a omáčku klidně rozmixujeme. Buď jí nastavíme vodou, anebo zredukujeme podle potřeby. Každopádně omáčka je mnohem tekutější než známe z guláše.
Na závěr jen zblanžírujeme hrášek s baby mrkvičkou a přidáme do ragú.
Rada
Normální mrkev, kterou necháváme rozvařit a vstřebat, pokrájejte na co nejmenší kostičky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Pappardelle, Houskové knedlíky, Bucatini Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 626 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní kližka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Rakousko
- Recepty dle úpravy » Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 25674x