Hovězí ragú s mrkví a hráškem

Hovězí ragú s mrkví a hráškem

Nezahuštěný guláš, do kterého na závěr přidáme hrášek a baby karotku.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mrkev mini mražená, 0,030 kg 1,70
Hrách mražený, 0,020 kg 0,74 Food and frends
Hovězí kliška zadní, 0,180 kg 31,54
Cibule standard, 0,060 kg 1,04 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčatový protlak, 0,015 kg 0,64
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Mrkev standard, 0,030 kg 0,46 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Slunečnicový olej, 0,015 l 0,67
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,34
Bageta francouzská v kg 0,010 kg 0,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 36,48 Kalorie v 1 porci: 626 cal

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na 25g kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli do tmava. Poté lehce opečeme na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme kostky masa, opečeme ze všech stran a zasypeme sladkou paprikou.

Promícháme a než nám paprika zhořkne, přidáme protlak s červeným vínem, které necháme vydusit. Znovu zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme koření a natrhanou bagetu. Dusíme pod pokličkou, až nám maso změkne tak, že ho tlakem přepůlíme vidličkou.

Mrkev se nám už musí rozpadat a vstřebat tak, že nám dělá se vším lehkou omáčku.

Pakliže je maso už moc měkké, tak ho vyndáme a omáčku klidně rozmixujeme. Buď jí nastavíme vodou, anebo zredukujeme podle potřeby. Každopádně omáčka je mnohem tekutější než známe z guláše.

Na závěr jen zblanžírujeme hrášek s baby mrkvičkou a přidáme do ragú.

Rada

Normální mrkev, kterou necháváme rozvařit a vstřebat, pokrájejte na co nejmenší kostičky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Pappardelle, Houskové knedlíky, Bucatini Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 626 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 16787x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Francouzský guláš Daube hlavní chod, restování pro základ, dušení Francouzský guláš  Daube
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Zavináč hlavní chod, nakládání, postupy studené kuchyně, marinování Zavináč