Hráškový krém s krutony

Hráškový krém s krutony Hráškový krém s krutony Hráškový krém s krutony Hráškový krém s krutony

Oblíbená nejen česká polévka s opečenou houskou na másle.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule standard, 0,015 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Máslo, 0,010 kg 1,40
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,700 porce 3,53
Hrách mražený, 0,065 kg 2,42 Food and frends
Rohlík houska, 0,020 kg 1,17
Smetana nad 30%, 0,010 l 0,85
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,12
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 9,49 Kalorie v 1 porci: 365 cal

Postup přípravy

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.

Zalijeme hotovým vývarem, nebo vodou, dochutíme solí a bílým pepřem. Zahustíme světlou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vlažné vodě.

Provaříme aspoň 15 minut. Poté zjemníme smetanou a necháme 2 minuty vařit.

Do dochuceného velutu (krémový základ) přidáme hrášek a okamžitě ponorným mixerem rozmixujeme. A to dostatečně dlouho ať je vše krásně jemné.

Pro ještě větší jemnost a zbavení krému šlupiček hrášku, přepasírujeme celý krém přes špičák.

Polévku už nevaříme ať má svoji jasně sytou zelenou barvu.

Podáváme s pokrájenou houskou opečenou na másle a čerstvým hráškem.

Možnosti inovace

Pro ještě sytější barvu můžeme na závěr přidat k rozmixování malé množství mladého čerstvého špenátu nebo rukoly.

Rada

Čím déle udržujeme polévku teplou nebo jí znovu ohříváme, tím ztrácí na své barvě. Postupně žloutne a tmavne.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 365 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (7min), Vaření (25min), Provaření (5min) Doba vaření 10 porcí: 47min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 4709x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Telecí líčka na červeném víně s cipolliny hlavní chod, restování pro základ, dušení Telecí líčka na červeném víně s cipolliny
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku