Hráškový krém s krutony





Oblíbená nejen česká polévka s opečenou houskou na másle.
Postup přípravy
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
Zalijeme hotovým vývarem, nebo vodou, dochutíme solí a bílým pepřem. Zahustíme světlou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vlažné vodě.
Provaříme aspoň 15 minut. Poté zjemníme smetanou a necháme 2 minuty vařit.
Do dochuceného velutu (krémový základ) přidáme hrášek a okamžitě ponorným mixerem rozmixujeme. A to dostatečně dlouho ať je vše krásně jemné.
Pro ještě větší jemnost a zbavení krému šlupiček hrášku, přepasírujeme celý krém přes špičák.
Polévku už nevaříme ať má svoji jasně sytou zelenou barvu.
Podáváme s pokrájenou houskou opečenou na másle a čerstvým hráškem.
Možnosti inovace
Pro ještě sytější barvu můžeme na závěr přidat k rozmixování malé množství mladého čerstvého špenátu nebo rukoly.
Rada
Čím déle udržujeme polévku teplou nebo jí znovu ohříváme, tím ztrácí na své barvě. Postupně žloutne a tmavne.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 365 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (7min), Vaření (25min), Provaření (5min) Doba vaření 10 porcí: 47min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 8425x