Slovenská pochoutka

Slovenská pochoutka Slovenská pochoutka Slovenská pochoutka

Slovenská pochoutka, ragú z hovězího a vepřového masa s bramborovými plackami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,090 kg 15,77
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Vepřová plec, 0,090 kg 8,34
Žampiony čerstvé, 0,050 kg 3,46
Feferonky kulaté steril, 0,020 l 0,95
Cibule standard 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 30,61 Kalorie v 1 porci: 598 cal

Postup přípravy

Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme lehce z hnědnout a přidáme hovězí maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit.

Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut, pak přidáme vepřové a dusíme, dokud všechno maso není měkké. Přidáme feferonky a orestované žampiony.

Následně zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme cca 10 minut.

Možnosti inovace

Vkládání dalších ingredienci jako např. klobása, okurky, děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady i při přisypávání mleté papriky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Slovenské bramborové placky, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 598 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 16225x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem
Degustační ratattouille degustační teplý, dietní, rychlé, restování Degustační ratattouille