Slovenská pochoutka





Slovenská pochoutka, ragú z hovězího a vepřového masa s bramborovými plackami.
Postup přípravy
Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme lehce z hnědnout a přidáme hovězí maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit.
Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut, pak přidáme vepřové a dusíme, dokud všechno maso není měkké. Přidáme feferonky a orestované žampiony.
Následně zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme cca 10 minut.
Možnosti inovace
Vkládání dalších ingredienci jako např. klobása, okurky, děláme další varianty gulášů, viz další recepty.
Rada
Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady i při přisypávání mleté papriky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Slovenské bramborové placky, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 598 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní kližka
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová plec
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Zdeněk
Statistiky
- Datum vložení: 11.03.2012
- Recept zobrazen: 16225x