Koprová omáčka vejce

Koprová omáčka vejce

Pro někoho je koprová omáčka odpor a jiní na ni nedají dopustit.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kopr čerstvý, 0,020 kg 5,64
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Smetana nad 30%, 0,010 l 0,85
Mléko plnotučné, 0,100 l 1,56 Food and frends
Mouka pšeničná hladká, 0,020 kg 0,27 Food and frends
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Máslo, 0,015 kg 2,10
Ocet kvasný, 0,012 l 0,15
Cukr krupice, 0,012 kg 0,27
Vejce 1ks=45g 0,050 kg 3,78
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 16,20 Kalorie v 1 porci: 556 cal

Postup přípravy

V kastrolu rozpustíme tuk a špek, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova, pak mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Opraný kopr najemno pokrájíme.Pak do omáčky přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme pět minut vařit. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

Možnosti inovace

Na závěr znovu zjemníme smetanou.

Rada

Je lepší dochutit výrazněji než to udělat mdlé, takže koprem, octem a cukrem nešetříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 556 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (5min), Jíška (7min), Vaření (30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 2min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 1974x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
Salát Coleslaw přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw