Koprová omáčka vejce





Pro někoho je koprová omáčka odpor a jiní na ni nedají dopustit.
Postup přípravy
V kastrolu rozpustíme tuk a špek, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova, pak mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Opraný kopr najemno pokrájíme.Pak do omáčky přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme pět minut vařit. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.
Možnosti inovace
Na závěr znovu zjemníme smetanou.
Rada
Je lepší dochutit výrazněji než to udělat mdlé, takže koprem, octem a cukrem nešetříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 556 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (5min), Jíška (7min), Vaření (30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 2min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 4980x