Hovězí na česneku

Hovězí na česneku Hovězí na česneku Hovězí na česneku Hovězí na česneku Hovězí na česneku Hovězí na česneku

Hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,180 kg 30,76
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Anglická slanina, 0,005 kg 0,72
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Voda pitná standard, 0,145 l 0,19
Mouka pšeničná hladká, 0,006 kg 0,08 Food and frends
Recept špenát k českým jídlům, 1,000 porce 6,36
Recept bramborové knedlíky 1,000 porce 6,36
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 44,73 Kalorie v 1 porci: 916 cal

Postup přípravy

Hovězí na česneku je jednoduché jídlo a pojďme do toho. Osmažíme cibuli na oleji a špeku. Čisté nakrájené kousky masa cca 30g promícháme se mletým česnek a přidáme do základu, necháme ho zatáhnout, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody, aby maso nebylo ponořené. Přidáme rozemletý česnek a dusíme pod pokličkou do měkka. Dle potřeby promícháme a doléváme vodu.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a lehce zaprášíme moukou. Poté přidáme vodu, znovu utřený česnek, zahustíme tmavou jíškou nebo rozmíchanou moukou s vodou a provaříme minimálně 25 minut.

Tmavou barvu omáčky dosáhneme rozvařením tmavé orestované cibule, která nám vznikla při založení základu. Takže čím déle omáčku redukujeme vařením a postupně přiléváme vývar nebo vodu, omáčka tmavne. Stejně tak je důležité vydušení omáčky na tuk, po uvaření a vyjmutí masa. I zde pouští cibulka barvu. Než zaprášíme moukou, přidám trochu vody na dno a nechám při míchání odpařit a teprve potom zapráším moukou.

Možnosti inovace

Maso můžeme nakrájet na plátky, naklepat, podusit v základu a podáváme jako plátky. Stejně tak můžeme maso nechat ve válečkách, našpikovat a krájet až hotové.

Rada

Fáze restování cibule do hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady. Když dáváme česnek podruhé, můžeme použít kvalitní sušený česnek.

V profesionální kuchyni má kuchař k dispozici svůj demi glace (viz samostatný recept), který pomáhá zvýraznit každou omáčku.

Česnekovou pastu nedoporučuji. Ale není nad opravdu český čerstvý česnek.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Teplý špenát k českým hotovkám, Bramborové knedlíky Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 916 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (50min), Čas na přílohu (40min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 67549x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle