Nadívaná krůtí roláda se švestkovou omáčkou





Housková nádivka se slaninou v krůtím prsu.
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky ušleháme se solí, mletým kmínem a muškátem, bílky vyšleháme do pevného sněhu. Housky pokrájíme na kostičky a necháme v troubě oschnout 5 minut na 110°C. Nakrájíme slaninu na nářezáku na tenké plátky a špek na kostičky
Krůtí prsa prořízneme tak, aby nám vznikla kniha. Výška masa ať je všude stejná. Na prsa položíme i folii a naklepeme maso tak, aby vznikl jednolitý plátek.
Prsa lehce posolíme a popepříme. Na ně vyskládáme 2/3 plátků slaniny. Kostičky housky smícháme se žloutky, zpěněnou cibulkou se špekem, pokrájenou plochou petrželí a trochou mléka. Nakonec je opatrně promícháme se sněhem z bílků.
Zbytek plátků slaniny nakrájíme na proužky, smícháme s nádivkou.
Nádivku rozprostřeme na plátky slaniny položené na krůtích naklepaných prsech. A můžeme zarolovat. Roládu svážeme provázkem.
Pečeme na 160°C, 45 minut. Lehce podléváme. V druhé polovině pečení přiklopíme pekáč.
Mezitím co pečeme, si do hrnce dáme povidla, červené sladké aromatické víno a demi glace. A pomalu provaříme, po upečení slejeme šťávu, co nám zůstala v pekáči k demi s povidlami a vaříme 20 minut.
Jednodušší provedení
Vše jednoduché už je. Až na omáčku demi glace a tu můžete koupit jako polotovar.
Možnosti inovace
Obohaťte nádivku o další barvy a chutě, třeba červenou paprikou nebo kapii.
Rada
Krůtí maso - kord prsa jsou velmi rychlé suchá, takže, aby nám šťáva zůstala v mase, roládu si nejprve zprudka opečte ze všech stran, ať se maso zavře. Když zbude nějaký plátek špeku, nebo slaniny, tak je vyskládejte na povrch rolády.
Po upečení roládu hned nekrájejte, necháme ji tak 15-20 minut odpočinout a potom jí teprve rozmotejte z provázku.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bramborové krokety, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 375 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (35min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Krůta a Krocan
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce kompotované, marmelády, džemy, chutney
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 8100x