Nadívaná krůtí roláda se švestkovou omáčkou

Nadívaná krůtí roláda se švestkovou omáčkou

Housková nádivka se slaninou v krůtím prsu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Krůtí prsa, 0,170 kg 25,50
Rohlík houska, 0,020 kg 1,17
Vejce 1ks=45g, 0,021 kg 1,55
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,28
Petržel plochá nať, 0,008 kg 1,20
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Anglická slanina, 0,030 kg 4,29
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Recept Demi-galce, 1,000 porce 10,08
Povidla švestková, 0,013 kg 1,07
Víno červené alkohol 0,030 l 3,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 47,42 Kalorie v 1 porci: 1 375 cal

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky ušleháme se solí, mletým kmínem a muškátem, bílky vyšleháme do pevného sněhu. Housky pokrájíme na kostičky a necháme v troubě oschnout 5 minut na 110°C. Nakrájíme slaninu na nářezáku na tenké plátky a špek na kostičky

Krůtí prsa prořízneme tak, aby nám vznikla kniha. Výška masa ať je všude stejná. Na prsa položíme i folii a naklepeme maso tak, aby vznikl jednolitý plátek.

Prsa lehce posolíme a popepříme. Na ně vyskládáme 2/3 plátků slaniny. Kostičky housky smícháme se žloutky, zpěněnou cibulkou se špekem, pokrájenou plochou petrželí a trochou mléka. Nakonec je opatrně promícháme se sněhem z bílků.

Zbytek plátků slaniny nakrájíme na proužky, smícháme s nádivkou.

Nádivku rozprostřeme na plátky slaniny položené na krůtích naklepaných prsech. A můžeme zarolovat. Roládu svážeme provázkem.

Pečeme na 160°C, 45 minut. Lehce podléváme. V druhé polovině pečení přiklopíme pekáč.

Mezitím co pečeme, si do hrnce dáme povidla, červené sladké aromatické víno a demi glace. A pomalu provaříme, po upečení slejeme šťávu, co nám zůstala v pekáči k demi s povidlami a vaříme 20 minut.

Jednodušší provedení

Vše jednoduché už je. Až na omáčku demi glace a tu můžete koupit jako polotovar.

Možnosti inovace

Obohaťte nádivku o další barvy a chutě, třeba červenou paprikou nebo kapii.

Rada

Krůtí maso - kord prsa jsou velmi rychlé suchá, takže, aby nám šťáva zůstala v mase, roládu si nejprve zprudka opečte ze všech stran, ať se maso zavře. Když zbude nějaký plátek špeku, nebo slaniny, tak je vyskládejte na povrch rolády.

Po upečení roládu hned nekrájejte, necháme ji tak 15-20 minut odpočinout a potom jí teprve rozmotejte z provázku.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bramborové krokety, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 375 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (35min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 7252x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě