Plněné paprikové lusky na rajské omáčce

Plněné paprikové lusky na rajské omáčce Plněné paprikové lusky na rajské omáčce Plněné paprikové lusky na rajské omáčce Plněné paprikové lusky na rajské omáčce Plněné paprikové lusky na rajské omáčce Plněné paprikové lusky na rajské omáčce

Paprikové lusky... naplněné mletým masem s rýží, dušený na zeleninovém základu a rajském protlaku.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Maso mleté mix, 0,100 kg 8,32
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Rýže parboiled, 0,020 kg 0,80
Paprika slovenská čerstvá, 0,150 kg 6,62
Rostlinný olej, 0,012 l 0,54
Vepřový špek, 0,008 kg 0,65 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,010 kg 0,25 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčatový protlak, 0,035 kg 1,49
Ocet kvasný, 0,008 l 0,09
Mouka žitná hladká, 0,013 kg 0,32
Cukr krystal, 0,008 kg 0,17
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Nové koření celé, 0,001 kg 0,04
Hřebíček, 0,001 kg 0,05
Sůl krystal, 0,002 kg 0,04
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Recept houskový kynutý knedlík 1,000 porce 7,56
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 26,79 Kalorie v 1 porci: 1 020 cal

Postup přípravy

Mleté maso mírně osolíme, přidáme vejce a uvařenou rýži (200 g má po uvaření 400 g) - v kalkulaci je uvedeno 200 g před vařením. Promícháme. Na jednom malém kousku vyzkoušíme, zda jsme správně dochutili, a to tak, že si jednu kuličku uvaříme nebo opečeme.

Paprikové lusky očistíme, vykrájíme stopky, vnitřek zbavíme semínek a naplníme dochuceným mletým masem s rýží.

Lusky vyskládáme do pekáče, lehce podlijeme a dáme péct na 180°C, 10 minut, potom přiklopíme a pečeme dalších 25 minut.

Mezitím si na oleji a špeku osmažíme nakrájenou cibuli a celer do zlatova, přidáme protlak, cukr, ocet, vodu. Divoké koření můžeme vařit vedle a vývar z něj po 20 minutách slijeme k omáčce. Omáčku vaříme po celou dobu pečení lusků.

Po upečení lusků slijeme to, co nám pustili do pekáče k omáčce. Omáčku rozmixujeme ponorným mixerem a zahustíme jíškou nebo jen moukou rozmíchanou ve vodě. Lehce dochutíme octem a cukrem, popřípadě solí a pepřem. Znovu povaříme 20 minut.

Hotovou omáčku můžeme přelít na papriky do pekáče a krátce podusit.

Jednodušší provedení

Bez celeru.

Možnosti inovace

Už tento recept je trochu jiný než klasika. Přidávám opravdu minimum divokého koření s hřebíčkem.

Rada

Lépe výrazněji než obráceně.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 020 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 45901x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem