Hovězí dušené v kapustě





Trochu zapomenutá česká klasika.
Postup přípravy
Osmažíme cibuli na oleji a špeku. Čisté nakrájené kousky masa cca 30g přidáme do základu, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou a dusíme.
Dle potřeby promícháme a doléváme vodu. Když je maso měkké tak, na másle prohodíme nakrájenou kapustu a celou růžičkovou kapustu zasypeme cukrem, necháme ho rozpustit a přendáme k masu.
Zahustíme světlou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vlažné vodě. Vše znovu dochutíme a provaříme 15 minut.
Rada
Jednoduchost sama, jen je nutno dát pozor ať kapustu nedáme dřív, než je maso skoro hotové. Budeme-li dlouho čekat až se maso udělá, kapusta bude na kaši.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Brambory vařené, Vařená kolínka Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 465 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Dušení (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Dušení
- Recepty dle kuchaře » Karel 4 Hájek
Statistiky
- Datum vložení: 11.03.2012
- Recept zobrazen: 4723x