Hovězí dušené v kapustě

Hovězí dušené v kapustě

Trochu zapomenutá česká klasika.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,180 kg 30,76
Cibule standard, 0,010 kg 0,17 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Voda pitná standard, 0,145 l 0,19
Mouka pšeničná hladká, 0,006 kg 0,08 Food and frends
Cukr krystal, 0,002 kg 0,03
Kapusta růžičková mražená, 0,040 kg 2,70
Kapusta hlávková, 0,100 kg 4,02
Anglická slanina 0,005 kg 0,72
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 37,78 Kalorie v 1 porci: 465 cal

Postup přípravy

Osmažíme cibuli na oleji a špeku. Čisté nakrájené kousky masa cca 30g přidáme do základu, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou a dusíme.

Dle potřeby promícháme a doléváme vodu. Když je maso měkké tak, na másle prohodíme nakrájenou kapustu a celou růžičkovou kapustu zasypeme cukrem, necháme ho rozpustit a přendáme k masu.

Zahustíme světlou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vlažné vodě. Vše znovu dochutíme a provaříme 15 minut.

Rada

Jednoduchost sama, jen je nutno dát pozor ať kapustu nedáme dřív, než je maso skoro hotové. Budeme-li dlouho čekat až se maso udělá, kapusta bude na kaši.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Brambory vařené, Vařená kolínka Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 465 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Dušení (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 3765x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Kdy přibudou od tebe další recepty, ale i perfektně nafocené jídla které u nás nemají fotografii.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Kantonské kuře hlavní chod, smažení-fritování Kantonské kuře