Zelná bílá polévka s klobásou

Zelná bílá polévka s klobásou

Světlá zelňačka se zeleninou a klobásou

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hlávkové zelí bílé, 0,060 kg 1,18
Zelí bílé sterilované, 0,040 kg 0,82
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,015 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,061 kg 5,26 Řeznictví Blahuta
Brambory standard A-B, 0,021 kg 0,28
Voda pitná standard, 0,350 l 0,46
Mouka pšeničná hladká, 0,006 kg 0,08 Food and frends
Rostlinný olej, 0,010 l 0,45
Klobása papriková domácí, 0,021 kg 3,65
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Kmín mletý 0,001 kg 0,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 12,26 Kalorie v 1 porci: 647 cal

Postup přípravy

Založíme základ polévky. Na oleji orestujeme cibuli se špekem do zlatova. Přidáme na kostky pokrájené brambory, mrkev, zelí a krátce zpěníme. Poté zalijeme vodou nebo vývarem. Lehce zahustíme jíškou a okořeníme. Dvacet minut vaříme

Vedle na pánvi orestujeme pokrájenou klobásu. Poté přidáme do polévky. Vaříme do změknutí brambor což bude maximálně 30 minut.

Chceme-li vše provařit déle a důkladněji brambory přidáme později.

Dochutíme solí a pepřem.

Možnosti inovace

Přidáním řapíkatého celeru či zjemněním smetanou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 647 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Bez úpravy (1min) Doba vaření 10 porcí: 1min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2222x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Losos welington hlavní chod, rychlé, pečení, ve vodní lázni Losos welington
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky