Zvěřinový guláš na višňovém víně

Zvěřinový guláš na višňovém víně Zvěřinový guláš s perníkovým knedlíkem Perníkový houskový knedlík Zvěřinový guláš na višňovém víně

Zvěřinový guláš z divočáka s perníkovým knedlíkem

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kančí kliška, krk a kýta, 0,200 kg 50,16
Rajčatový protlak, 0,031 kg 1,32
Brusinky džem, 0,011 kg 1,79
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,63
Tymián čerstvý, 0,002 kg 0,73
Cibule standard, 0,150 kg 2,61 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,015 kg 1,29 Řeznictví Blahuta
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Mouka pšeničná hladká, 0,020 kg 0,27 Food and frends
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,54
Jalovec celý, 0,001 kg 0,30
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,15
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Recept Perníkový houskový kynutý knedlík, 1,000 ks 5,04
VIŠŇOVÉ Víno vinařství Annovino Lednice 0,051 l 21,42
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 89,41 Kalorie v 1 porci: 1 928 cal

Postup přípravy

V kastrole na špeku a oleji osmažte cibuli tak dlouho, až dostane zlatohnědou az tmevě hnědou barvu. Na základ vsypte maso nakrájené na větší kostky. Promíchejte, aby se zatáhlo v základu, poprašte ještě trochou papriky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, přidejte tymian a majoránku. Zalijte veškerým červeným vínem a nechte ho vyrestovat "vydusit" na nic. Mezitím se nám ve vedlejším hrnečku vaří odvar s bobkového listu a jalovce. Ten následně scezený slejeme do guláše.Snižte plamen a zakryté maso zvolna duste, jen aby šťáva takzvaně probublávala. Pokud nechcete zahušťovat bramborou, ale moukou, pak nechte šťávu odvařit až do základu (na povrch vystoupá červeně zbarvený tuk), základ poprašte moukou a důkladně promíchejte.Přidejte trochu papriky, protlak a základ mírně podlijte.Cibule by mělo být stejně jako masa, ale míní se tím objem, nikoli váha; ta je o třetinu nižší.

Během dušení maso měkne ze základu je voňavá, hustá šťáva. Není vhodné zahušťovat ji nadměrným množstvím mouky, a už vůbec byste to neměli dělat až na závěr. Jakmile však maso poprášíte moukou, musíte ho zároveň podlít trochou vody, jinak by se základ mohl připálit ještě dřív, než hovězí bude úplně měkké. Podléváme vždy jen málo, a pouze pokud je to třeba.

Na úplný závěr dotáhněte chuť solí a kořením. Můžete přidat i lisovaný česnek nebo pokrájenou chilli papričku.

Možnosti inovace

Šťávu můžete zahustit také škrobem z brambor. Najemno nastrouhaná brambora se rozvaří a zahustí šťávu za dvacet třicet minut; přidejte ji tedy ve chvíli, kdy je maso už téměř měkké.Zdá-li se vám přesto šťáva málo hustá, nechte ji bez pokličky odpařovat. Tím se zahustí přirozeně a chuť základu velmi zesílí.

Rada

Zkušenost kuchaře dovoluje posouvat restování základu do tmavší až spálené podoby, tak aby nebyl moc hořký, to dává gulášům tmavší barvu a správný level chutě.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: VIŠŇOVÉ Víno z vinařství Anovino Lednicee Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 928 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (50min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2942x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem