Roštěná na žampionech

Roštěná na žampionech

Česká hotovka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká býk, 0,180 kg 48,45
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Žampiony čerstvé, 0,028 kg 1,90
Cibule standard, 0,028 kg 0,48 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,013 l 0,63
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Kmín celý, 0,001 kg 0,03
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mouka pšeničná hladká 0,005 kg 0,07 Food and frends
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 49,70 Kalorie v 1 porci: 441 cal

Postup přípravy

Očištěný šál vysoké roštěné překrojíme přes vlákno na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a opečeme zprudka na oleji. Do hrnce založíme základ na oleji, špeku a cibuli. Až nám cibulka a špek zezlátne, zalijeme vodou, vrátíme plátky roštěné a dusíme do měkka.

Vedle orestujeme čerstvé čtvrtky žampionů a vložíme k masu. Lehce zahustíme jíškou, nebo moukou.

Vše dochutíme solí a pepřem.

Možnosti inovace

Prosím nekupujte sterilované žampiony.

Rada

Chuť čerstvých žampionů násobí jejich restování, které dělejte tak dlouho, až žampiony budou mít poloviční rozměr.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 441 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (50min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 9106x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem