Roštěná na žampionech





Česká hotovka.
Postup přípravy
Očištěný šál vysoké roštěné překrojíme přes vlákno na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a opečeme zprudka na oleji. Do hrnce založíme základ na oleji, špeku a cibuli. Až nám cibulka a špek zezlátne, zalijeme vodou, vrátíme plátky roštěné a dusíme do měkka.
Vedle orestujeme čerstvé čtvrtky žampionů a vložíme k masu. Lehce zahustíme jíškou, nebo moukou.
Vše dochutíme solí a pepřem.
Možnosti inovace
Prosím nekupujte sterilované žampiony.
Rada
Chuť čerstvých žampionů násobí jejich restování, které dělejte tak dlouho, až žampiony budou mít poloviční rozměr.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 441 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (50min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí vysoký roštěnec
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Zdeněk
Statistiky
- Datum vložení: 11.03.2012
- Recept zobrazen: 9106x