Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem

Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem

Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým vepřovým masem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mangold listy, 0,050 kg 11,91
Vepřová plec, 0,065 kg 6,02
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Šalotka cibule, 0,009 kg 1,13 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Zázvor kořen čerstvý, 0,005 kg 0,58
Rýžové víno, 0,010 l 0,76
Sezamové semínko černé, 0,001 kg 0,23
Sezamový olej, 0,004 l 1,76
Sojová omáčka, 0,004 l 0,36
Mouka pšeničná hladká, 0,050 kg 0,68 Food and frends
Voda pitná standard, 0,023 l 0,03
Sůl standard, 0,035 kg 0,25 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,21
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 23,57 Kalorie v 1 porci: 503 cal

Postup přípravy

Z vody a mouky vypracujte těsto. Těsto má být hladké a ne příliš tuhé, když tak přidejte trochu vody. Nenechávejte ho dlouho odpočinout, znovu tuhne.

Umeleme vepřovou plec, přes středně hrubou šajbu.

Spařte listy mangoldu cca 20 vteřin a nakrájejte na jemné proužky. V míse smícháme s mletým masem, nasekaným česnekem, zázvorem, vejci, nadrobno nakrájenou šalotkou, sezamovým olejem a semínky, sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dochutíme solí, pepřem a všechno důkladně promícháme.

Z těsta vyválíme tenký max. 2 mm vysoký plát. Z těsta uděláme čtverečky 4x4 cm, které plníme masovou směsí.

Vaříme v páře nebo ve vodě. Můžeme i smažit.

Možnosti inovace

Maso a mangold můžeme obměnit za jiné druhy masa a zeleniny (krevety, čínské zelí, mrkev, hovězí, jarní cibulka, koriandr atd.). Ostatní ingredience ponechte. Těsto nemusíte krájet na čtverečky, ale na kolečka a ty tvarovat jako kapsu.

Rada

Vaříte-li ve vodě, tak do ní dejte trochu oleje. Podáváme s různými asijskými omáčkami na sójovém základu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Stella Artois, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 503 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření v páře (10min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 8006x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy