Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem





Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým vepřovým masem.
Postup přípravy
Z vody a mouky vypracujte těsto. Těsto má být hladké a ne příliš tuhé, když tak přidejte trochu vody. Nenechávejte ho dlouho odpočinout, znovu tuhne.
Umeleme vepřovou plec, přes středně hrubou šajbu.
Spařte listy mangoldu cca 20 vteřin a nakrájejte na jemné proužky. V míse smícháme s mletým masem, nasekaným česnekem, zázvorem, vejci, nadrobno nakrájenou šalotkou, sezamovým olejem a semínky, sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dochutíme solí, pepřem a všechno důkladně promícháme.
Z těsta vyválíme tenký max. 2 mm vysoký plát. Z těsta uděláme čtverečky 4x4 cm, které plníme masovou směsí.
Vaříme v páře nebo ve vodě. Můžeme i smažit.
Možnosti inovace
Maso a mangold můžeme obměnit za jiné druhy masa a zeleniny (krevety, čínské zelí, mrkev, hovězí, jarní cibulka, koriandr atd.). Ostatní ingredience ponechte. Těsto nemusíte krájet na čtverečky, ale na kolečka a ty tvarovat jako kapsu.
Rada
Vaříte-li ve vodě, tak do ní dejte trochu oleje. Podáváme s různými asijskými omáčkami na sójovém základu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Stella Artois, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 503 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření v páře (10min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová plec
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky » Rostlinné tuky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Asie » Čína
- Recepty dle úpravy » Vaření v páře
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 12096x