Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem

Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem

Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým vepřovým masem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mangold listy, 0,050 kg 11,91
Vepřová plec, 0,065 kg 6,02
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Šalotka cibule, 0,009 kg 1,13 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Zázvor kořen čerstvý, 0,005 kg 0,58
Rýžové víno, 0,010 l 0,76
Sezamové semínko černé, 0,001 kg 0,23
Sezamový olej, 0,004 l 1,76
Sojová omáčka, 0,004 l 0,36
Mouka pšeničná hladká, 0,050 kg 0,68 Food and frends
Voda pitná standard, 0,023 l 0,03
Sůl standard, 0,035 kg 0,25 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,21
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 23,57 Kalorie v 1 porci: 503 cal

Postup přípravy

Z vody a mouky vypracujte těsto. Těsto má být hladké a ne příliš tuhé, když tak přidejte trochu vody. Nenechávejte ho dlouho odpočinout, znovu tuhne.

Umeleme vepřovou plec, přes středně hrubou šajbu.

Spařte listy mangoldu cca 20 vteřin a nakrájejte na jemné proužky. V míse smícháme s mletým masem, nasekaným česnekem, zázvorem, vejci, nadrobno nakrájenou šalotkou, sezamovým olejem a semínky, sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dochutíme solí, pepřem a všechno důkladně promícháme.

Z těsta vyválíme tenký max. 2 mm vysoký plát. Z těsta uděláme čtverečky 4x4 cm, které plníme masovou směsí.

Vaříme v páře nebo ve vodě. Můžeme i smažit.

Možnosti inovace

Maso a mangold můžeme obměnit za jiné druhy masa a zeleniny (krevety, čínské zelí, mrkev, hovězí, jarní cibulka, koriandr atd.). Ostatní ingredience ponechte. Těsto nemusíte krájet na čtverečky, ale na kolečka a ty tvarovat jako kapsu.

Rada

Vaříte-li ve vodě, tak do ní dejte trochu oleje. Podáváme s různými asijskými omáčkami na sójovém základu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Stella Artois, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 503 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření v páře (10min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 8906x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle