Čínské kuřecí se sladkokyselou omáčkou

Čínské kuřecí se sladkokyselou omáčkou

Kuřecí prsíčka v lehce pikantním lombu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,150 kg 18,02
Cibule standard, 0,045 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Pórek, 0,040 kg 1,37
Rostlinný olej, 0,020 l 0,90
Zázvor kořen čerstvý, 0,010 kg 1,17
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Sweetchilli omáčka, 0,025 l 2,37
Sojová omáčka, 0,003 l 0,27
Kečup standard, 0,100 l 6,46
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,400 porce 2,02
Solamyl bramborový škrob, 0,006 kg 0,36
Fish sauce Sguid Brand rybí omáčka, 0,004 l 0,27
Cukr krystal, 0,004 kg 0,09
Rýžový ocet, 0,007 l 0,53
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,002 l 0,35
Sojové klíčky, 0,010 kg 2,26
Koriandr čerstvý 0,003 kg 1,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 37,33 Kalorie v 1 porci: 461 cal

Postup přípravy

Připravíme si lombo omáčku:

Na oleji zpěníme rozemletý česnek a zázvor, podlijeme vývarem a hned přidáme všechny ostatní omáčky a koření, lehce provaříme, popřípadě přilijeme vodu na adekvátní množství omáčky. Znovu provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody.

Na pánvi rozpálíme všechen olej a zprudka osmažíme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na plátky. K nim přidáme na jednu minutu pokrájenou cibuli a pórek. Slijeme olej stranou a maso se zeleninou lehce prohřejeme s hotovou lombo omáčkou.

Při podávání můžeme posypat sójovými klíčky a lístky koriandru.

Jednodušší provedení

Místo lombo omáčky si připravíme jen orestovaný rozemletý česnek, zázvor, protlak, cukr a ocet. Maso obalíme v solamylu a osmažíme, potom dáme do této omáčky.

Možnosti inovace

Přidáním další zeleniny jako nudličky mrkve, zelí, bambusu nic nezkazíme.

Rada

Smažení v asijské kuchyni je krátké a prudké. Maso se zatáhne, nechá v sobě šťávu a není tvrdé. Zelenina by rovněž měla být také lehce křupavá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 461 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Wok (5min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 36357x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin