Čínské kuřecí se sladkokyselou omáčkou





Kuřecí prsíčka v lehce pikantním lombu.
Postup přípravy
Připravíme si lombo omáčku:
Na oleji zpěníme rozemletý česnek a zázvor, podlijeme vývarem a hned přidáme všechny ostatní omáčky a koření, lehce provaříme, popřípadě přilijeme vodu na adekvátní množství omáčky. Znovu provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody.
Na pánvi rozpálíme všechen olej a zprudka osmažíme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na plátky. K nim přidáme na jednu minutu pokrájenou cibuli a pórek. Slijeme olej stranou a maso se zeleninou lehce prohřejeme s hotovou lombo omáčkou.
Při podávání můžeme posypat sójovými klíčky a lístky koriandru.
Jednodušší provedení
Místo lombo omáčky si připravíme jen orestovaný rozemletý česnek, zázvor, protlak, cukr a ocet. Maso obalíme v solamylu a osmažíme, potom dáme do této omáčky.
Možnosti inovace
Přidáním další zeleniny jako nudličky mrkve, zelí, bambusu nic nezkazíme.
Rada
Smažení v asijské kuchyni je krátké a prudké. Maso se zatáhne, nechá v sobě šťávu a není tvrdé. Zelenina by rovněž měla být také lehce křupavá.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 461 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Wok (5min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí prsa
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Asie » Čína
- Recepty dle úpravy » Wok
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 50089x