Čínské kuřecí se sladkokyselou omáčkou

Čínské kuřecí se sladkokyselou omáčkou

Kuřecí prsíčka v lehce pikantním lombu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,150 kg 18,02
Cibule standard, 0,045 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Pórek, 0,040 kg 1,37
Rostlinný olej, 0,020 l 0,90
Zázvor kořen čerstvý, 0,010 kg 1,17
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Sweetchilli omáčka, 0,025 l 2,37
Sojová omáčka, 0,003 l 0,27
Kečup standard, 0,100 l 6,46
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,400 porce 2,02
Solamyl bramborový škrob, 0,006 kg 0,36
Fish sauce Sguid Brand rybí omáčka, 0,004 l 0,27
Cukr krystal, 0,004 kg 0,09
Rýžový ocet, 0,007 l 0,53
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,002 l 0,35
Sojové klíčky, 0,010 kg 2,26
Koriandr čerstvý 0,003 kg 1,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 37,33 Kalorie v 1 porci: 461 cal

Postup přípravy

Připravíme si lombo omáčku:

Na oleji zpěníme rozemletý česnek a zázvor, podlijeme vývarem a hned přidáme všechny ostatní omáčky a koření, lehce provaříme, popřípadě přilijeme vodu na adekvátní množství omáčky. Znovu provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody.

Na pánvi rozpálíme všechen olej a zprudka osmažíme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na plátky. K nim přidáme na jednu minutu pokrájenou cibuli a pórek. Slijeme olej stranou a maso se zeleninou lehce prohřejeme s hotovou lombo omáčkou.

Při podávání můžeme posypat sójovými klíčky a lístky koriandru.

Jednodušší provedení

Místo lombo omáčky si připravíme jen orestovaný rozemletý česnek, zázvor, protlak, cukr a ocet. Maso obalíme v solamylu a osmažíme, potom dáme do této omáčky.

Možnosti inovace

Přidáním další zeleniny jako nudličky mrkve, zelí, bambusu nic nezkazíme.

Rada

Smažení v asijské kuchyni je krátké a prudké. Maso se zatáhne, nechá v sobě šťávu a není tvrdé. Zelenina by rovněž měla být také lehce křupavá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 461 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Wok (5min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 26916x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra