Salát s plody moře





Rukola, chobotnice, chobotničky, kalamáry, slávky a krevety jsou v salátu plody moře.
Postup přípravy
Chobotničky očistíme tak, že jim vyndáme zub který je mezi choboty uprostřed. Kalamáry jsou na tom podobně jen musíme navíc odtrhnou tělo, ze kterého vyndáme žlázu a skelet. Slávky nevyloupané musí být bez známky pootevření.
Povaříme chobotničky do měkka, podle jejich velikosti cca 30min. a déle. povaříme slávky celé i vyloupané cca 5min. Kalamáry nakrájíme na kolečka lehce orestujeme 2min. Krevety orestujeme na olivovém oleji tak 1 min Vše slejeme a necháme vychladnout.
Do čistého olivového oleje extra vergine (panenský) nakrájíme česnek na plátky a čerstvý rozmarýn, přidáme bílé víno sladké s výrazným aroma, sůl a pepř. Přidáme trochu octa a citronové nebo limetkové šťávy. Promícháme a plody moře ponoříme na 24 hodin do tohoto oleje. Při servírování natrháme rukolu, pokrájíme ledový a frise salát. Vyšleháme olej se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nahoru naskládáme plody moře a měsíček citronu.
Vše posypeme kuličky granátového jablka a pokapeme ibiškovou redukcí. Podáváme s čerstvou bílou bagetou.
Možnosti inovace
Samozřejmě že můžeme vložit i jiné vodní potvory od svatojakubských mušlí po třeba kaviár. Také můžeme přidat jiné druhy listových salátu.
Rada
Jsme v Čechách takže, když chobotničky budou mražené a slávky také musíme vše rozmrazovat pomalu ve vlažné vodě. Nicméně čerstvé už není problém ani unás.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 601 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Marinování (25h), Kompletace (5min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 25h 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře
- Recepty dle chodu » Velké saláty
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Marinování, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 13.03.2012
- Recept zobrazen: 3690x