Salát s plody moře

Salát plody moře Salát s plody moře

Rukola, chobotnice, chobotničky, kalamáry, slávky a krevety jsou v salátu plody moře.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rukola, 0,025 kg 7,92
Ledový salát, 0,025 kg 2,19 ŠANDER ovoce zelenina
Chobotničky mražené, 0,035 kg 5,37
Slávky ve schránce, 0,015 kg 2,87
Slávky vyloupané, 0,020 kg 4,49
Krevety loupané 30/40 garnát, 0,035 kg 7,49 Food and frends
Kalamari a sepie a sepiola, 0,020 kg 8,41
Olivový olej extra virgin, 0,050 l 6,28 Lesa s.r.o.
Citrón, 0,035 kg 1,81 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Ibišková redukce, 0,010 l 4,54
Ocet Jablečný, 0,005 l 0,41
Česnek kuchyňský 0,005 kg 0,80
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 50,15 Kalorie v 1 porci: 601 cal

Postup přípravy

Chobotničky očistíme tak, že jim vyndáme zub který je mezi choboty uprostřed. Kalamáry jsou na tom podobně jen musíme navíc odtrhnou tělo, ze kterého vyndáme žlázu a skelet. Slávky nevyloupané musí být bez známky pootevření.

Povaříme chobotničky do měkka, podle jejich velikosti cca 30min. a déle. povaříme slávky celé i vyloupané cca 5min. Kalamáry nakrájíme na kolečka lehce orestujeme 2min. Krevety orestujeme na olivovém oleji tak 1 min Vše slejeme a necháme vychladnout.

Do čistého olivového oleje extra vergine (panenský) nakrájíme česnek na plátky a čerstvý rozmarýn, přidáme bílé víno sladké s výrazným aroma, sůl a pepř. Přidáme trochu octa a citronové nebo limetkové šťávy. Promícháme a plody moře ponoříme na 24 hodin do tohoto oleje. Při servírování natrháme rukolu, pokrájíme ledový a frise salát. Vyšleháme olej se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nahoru naskládáme plody moře a měsíček citronu.

Vše posypeme kuličky granátového jablka a pokapeme ibiškovou redukcí. Podáváme s čerstvou bílou bagetou.

Možnosti inovace

Samozřejmě že můžeme vložit i jiné vodní potvory od svatojakubských mušlí po třeba kaviár. Také můžeme přidat jiné druhy listových salátu.

Rada

Jsme v Čechách takže, když chobotničky budou mražené a slávky také musíme vše rozmrazovat pomalu ve vlažné vodě. Nicméně čerstvé už není problém ani unás.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 601 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Marinování (25h), Kompletace (5min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 25h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.03.2012
  • Recept zobrazen: 3690x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Fotka se mi docela povedla :)
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku