Čerstvé ústřice podávané s citrónem a rukolou

Čerstvé ústřice podávané s citrónem a rukolou

Pro mnohé lahodný nepřekonatelný zážitek, pro druhou polovinu přesný opak.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Ústřice čerstvá, 3,000 ks 113,40
Citrón, 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Rukola 0,025 kg 7,92
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 118,00 Kalorie v 1 porci: 291 cal

Postup přípravy

Tato lahůdka je k mání i v našich zeměpisných šířkách čerstvá. Takže pojďme ochutnat.

Čerstvost ústřice poznáme podle jejího zavření, nesmí být ani minimálně pootevřená.

Ústřici musíme nejprve otevřít, a to nejlépe nožem na ústřice. Každopádně jsem zažil už i pár takových nožíků, které byli jen hezké, ale otevřít s nimi ústřici bylo o ruce a rozlámanou skořápku.

Ústřici vezmeme do utěrky a najdeme bod, ve kterém má ústřice takový pant/kořen, je to do špičky se zbíhající spára. Do ní vsuneme nůž tak 3-4 mm a páčíme v obou osách.

Když ústřici otevřeme, tak ji musíme odtrhnout od spodní lastury a zkontrolovat, zda jsme tam nenechali nějaké kousky ulity.

Sval pokapeme šťávou z čerstvého citrónu nebo limetky a vsrkneme do sebe.

Někde ústřici zapíjejí tvrdým alkoholem, třeba sambucou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Dom Perignon Rose Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 291 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Bez úpravy (1min), Postupy studené kuchyně (3min) Doba vaření 10 porcí: 4min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2219x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa