Filé z mořského vlka s baby zeleninou

Filé z mořského vlka s baby zeleninou Filé z mořského vlka s baby zeleninou Filé z mořského vlka s baby zeleninou Filé z mořského vlka s baby zeleninou

na pomerančově-šafránovém másle

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mořský vlk celý, 0,450 kg 113,83
Šafrán, 0,025 g 5,50 Lesa s.r.o.
Šafránová redukce, 0,015 l 16,45
Pomeranč, 0,065 kg 2,06 ŠANDER ovoce zelenina
Máslo, 0,035 kg 4,91
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Fazolové lusky mladé, 0,065 kg 5,16
Mrkev mini s natí česrtvá, 0,020 kg 15,72
Cuketa, 0,045 kg 2,04
Cuketa žlutá, 0,030 kg 1,53
Chřest zelený 0,020 kg 2,89
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 162,22 Kalorie v 1 porci: 819 cal

Postup přípravy

Čerstvého mořského vlka kalibrace 300/400 nebo 400/600, očistíme od šupin a vykostíme na dva filety. Osušíme a na olivovém oleji a teflonové pánvi krátce opečeme z obou stran a na kostičky pokrájenou kůrou pomeranče.

Podlijeme vínem, vývarem a šafránovou redukcí, necháme 2 minuty redukovat, vypneme a přiklopíme pokličkou. Filet sám dojde.

Zeleninu očistíme, zdobně nakrájíme a krátce blanšírujeme. Filety dáme mimo pánev a přidáme již blanšírovanou zeleninu, kterou lehce provaříme v předem vzniklé šťávě. Zeleninu přendáme na talíř a šťávu co nám zbyla, v pánvi zjemníme zašleháním másla.

Kompletujeme, viz foto.

Možnosti inovace

To samé lze udělat z Mořského Vlka, pečeným v celku. A potom teprve vykostit.

Rada

Vlk patří mezi ryby, které se relativně snadno vykosťují přesto pozor, když už se snažíme o filet tak opravdu poctivě - žádná kostička!

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé, Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 819 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Blanšírování (5min), Rychlé opečení (8min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 48min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 5072x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem nedělní oběd, pečení, vaření na pánvi Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem
Gnocchi se špenátem kuřecím masem pasta (těstoviny), rychlé, restování, vaření na pánvi Gnocchi se špenátem kuřecím masem
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka