Filé z mořského vlka s baby zeleninou





na pomerančově-šafránovém másle
Postup přípravy
Čerstvého mořského vlka kalibrace 300/400 nebo 400/600, očistíme od šupin a vykostíme na dva filety. Osušíme a na olivovém oleji a teflonové pánvi krátce opečeme z obou stran a na kostičky pokrájenou kůrou pomeranče.
Podlijeme vínem, vývarem a šafránovou redukcí, necháme 2 minuty redukovat, vypneme a přiklopíme pokličkou. Filet sám dojde.
Zeleninu očistíme, zdobně nakrájíme a krátce blanšírujeme. Filety dáme mimo pánev a přidáme již blanšírovanou zeleninu, kterou lehce provaříme v předem vzniklé šťávě. Zeleninu přendáme na talíř a šťávu co nám zbyla, v pánvi zjemníme zašleháním másla.
Kompletujeme, viz foto.
Možnosti inovace
To samé lze udělat z Mořského Vlka, pečeným v celku. A potom teprve vykostit.
Rada
Vlk patří mezi ryby, které se relativně snadno vykosťují přesto pozor, když už se snažíme o filet tak opravdu poctivě - žádná kostička!
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské bílé, Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 819 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Blanšírování (5min), Rychlé opečení (8min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 48min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Citrusové plody
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Luštěniny
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Naťová zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Blanšírování,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 7292x