Pečené jehněčí koleno na višňovém víně se šťouchaným bramborem

Pečené jehněčí koleno na višňovém víně se šťouchaným bramborem

Jehněčí kolénko se silnou omáčkou, meruňkou a výbornou variantou brambor.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Jehněčí kolínko, 0,350 kg 87,78
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,005 kg 2,40
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Cibule červená, 0,050 kg 1,31 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Meruňka, 0,045 kg 3,60
VIŠŇOVÉ Víno vinařství Annovino Lednice 0,071 l 29,82
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 130,08 Kalorie v 1 porci: 1 037 cal

Postup přípravy

Jehněčí kolínka vyskládáme do pečící nádoby na pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, větvičky rozmarýnu a zalijeme kvalitním červeným vínem.

Přiklopíme a pečeme na 165°C, 40 minut. V polovině pečení kolínka otočíme a podlijeme. Po 40 minutách odklopíme a pečeme cca 10 minut, tak třikrát přelijeme výpekem.

Po upečení kolínka dáme stranou a výpek zředíme vodou. To vše přilejeme do hrnce. Přidáme demi glace, případně trochu rajského protlaku, vývaru a vína. Vaříme tak dlouho než zbude 1 dcl omáčky na porci.

Nakonec omáčku přepasírujeme přes špičák či jemnější síto, v této redukované šťávě podusíme půlky meruněk.

Podáváme na šťouchaných bramborách.

Možnosti inovace

Tymián, koňak. Ale také kořenová zelenina nebo řapíkatý celer do základu.

Rada

Kvalitní jehněčí je relativně rychle měkké, proto pozor na to, aby se nám při delší úpravě maso nerozpadalo a nepřestalo držet na kosti.

Kolínko hned na začátku kosti odřízneme, aby při pečení maso sedalo dolů a zůstala nám horní část kosti čistá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: VIŠŇOVÉ Víno z vinařství Anovino Lednicee, Voda, Voda Doporučené přílohy: Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 037 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (40min), Čas na přílohu (35min), Kompletace (10min), Čas na základní omáčku (30min) Doba vaření 10 porcí: 2h 15min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 3411x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev