Hovězí ragú s chilli bazalkou a bramborem

Hovězí ragú s chilli bazalkou a bramborem Hovězí ragú s chilli bazalkou a bramborem

Lehká obměna guláše s čerstvou jarní cibulkou, čerstvou chilli papričkou a čerstvou bazalkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,175 kg 29,90
Rajčatový protlak, 0,015 kg 0,64
Cibule červená, 0,015 kg 0,39 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,040 kg 0,70 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Sádlo vepřové, 0,010 kg 0,96
Víno červené alkohol, 0,050 l 5,67
Cibulka jarní, 0,015 kg 1,88
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,31
Bazalka čerstvá, 0,004 kg 1,51
Paprika chilli celá čerstvá, 0,001 kg 1,08
Recept brambory vařené, 1,000 porce 6,36
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Rostlinný olej, 0,005 l 0,23
Paprika sladká mletá 0,001 kg 0,18
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 47,59 Kalorie v 1 porci: 619 cal

Postup přípravy

Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme zhnědnout a přidáme maso.

Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou, vínem a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Až maso bude měkké, vydusíme šťávu na tuk. Následně dodáme vodu, zahustíme, přidáme česnek, chilli a krátce povaříme.

Maso vyndáme, omáčku dochutíme a přecedíme.

Při podávání posypeme pokrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno suché, Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 619 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min), Čas na základní omáčku (0min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 1818x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Brownies - express dezerty, rychlé, pečení Brownies - express
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra