Hovězí ragú s chilli bazalkou a bramborem





Lehká obměna guláše s čerstvou jarní cibulkou, čerstvou chilli papričkou a čerstvou bazalkou.
Postup přípravy
Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme zhnědnout a přidáme maso.
Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou, vínem a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Až maso bude měkké, vydusíme šťávu na tuk. Následně dodáme vodu, zahustíme, přidáme česnek, chilli a krátce povaříme.
Maso vyndáme, omáčku dochutíme a přecedíme.
Při podávání posypeme pokrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno suché, Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 619 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min), Čas na základní omáčku (0min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 2408x