Karbanátky s bylinkami v rajčatové omáčce





Vzdušné karbanátky pečené v zelenině a v loupaných rajčatech.
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulkou, plochou petrželkou, tymiánem a strouhankou. Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky smíchané s trochou vody a vmícháme do masa.
Pevný sníh z bílků opatrně vmícháme do dochucené mleté masové směsi. Vypracujeme karbanátky a vložíme do zapékací mísy.
Dáme péct na 180°C, 5 minut.
Mezitím si nakrájíme na tenké nudličky mrkev, řapíkatý celer a červenou cibuli. Po pěti minutách pečení zeleninu vsypeme mezi karbanátky a dáme opět na pět minut péct.
Plechovku loupaných rajčat rozmixujeme (v případě, že už nejsou krájená). Dochutíme solí, pepřem, česnekem a pažitkou. Vlijeme ke karbanátkům tak, aby byli do poloviny ponořené.
Pečeme dalších 30 minut, na 170°C.
Potom vyndáme karbanátky, omáčku můžeme lehce provařit a dochutit.
Rada
Když nám trouba odvádí moc vzduchu (vysušuje), tak můžeme péct 20 minut přiklopené. Průběžně přiléváme rajčatovou polpu nebo vývar.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bucatini, Bageta rustikální, Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 633 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (45min), Provaření (8min) Doba vaření 10 porcí: 1h 13min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Mleté mix
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 6112x