Karbanátky s bylinkami v rajčatové omáčce

Karbanátky s bylinkami v rajčatové omáčce

Vzdušné karbanátky pečené v zelenině a v loupaných rajčatech.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Maso mleté mix, 0,150 kg 12,47
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,24
Petržel plochá nať, 0,002 kg 0,32
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Strouhanka standard, 0,015 kg 0,54
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,175 kg 3,99 Lesa s.r.o.
Mrkev standard, 0,015 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,050 l 0,07
Celer řapíkatý, 0,015 kg 0,71 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule červená, 0,015 kg 0,39 ŠANDER ovoce zelenina
Pažitka čerstvá 0,002 kg 0,75
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 20,43 Kalorie v 1 porci: 633 cal

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulkou, plochou petrželkou, tymiánem a strouhankou. Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky smíchané s trochou vody a vmícháme do masa.

Pevný sníh z bílků opatrně vmícháme do dochucené mleté masové směsi. Vypracujeme karbanátky a vložíme do zapékací mísy.

Dáme péct na 180°C, 5 minut.

Mezitím si nakrájíme na tenké nudličky mrkev, řapíkatý celer a červenou cibuli. Po pěti minutách pečení zeleninu vsypeme mezi karbanátky a dáme opět na pět minut péct.

Plechovku loupaných rajčat rozmixujeme (v případě, že už nejsou krájená). Dochutíme solí, pepřem, česnekem a pažitkou. Vlijeme ke karbanátkům tak, aby byli do poloviny ponořené.

Pečeme dalších 30 minut, na 170°C.

Potom vyndáme karbanátky, omáčku můžeme lehce provařit a dochutit.

Rada

Když nám trouba odvádí moc vzduchu (vysušuje), tak můžeme péct 20 minut přiklopené. Průběžně přiléváme rajčatovou polpu nebo vývar.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bucatini, Bageta rustikální, Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 633 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (45min), Provaření (8min) Doba vaření 10 porcí: 1h 13min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 6112x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Znojemské hovězí hlavní chod, restování pro základ, dušení Znojemské hovězí
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček