Teplý roastbeef s koprovou majonézou a vařeným bramborem

Teplý roastbeef s koprovou majonézou a vařeným bramborem Teplý roastbeef Teplý roastbeef s koprovou majonézou a vařeným bramborem

Teplý roastbeef s koprovou majonézou a vařeným bramborem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká býk, 0,180 kg 48,45
Worcesterová omáčka, 0,008 l 0,92
Hořčice kremžská, 0,005 kg 0,36
Rostlinný olej, 0,005 l 0,23
Frankovka Znojmo víno, 0,030 l 2,57
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,24
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Recept bouquet garni, 0,100 porce 0,25
Recept brambory vařené, 1,000 porce 6,36
Kopr čerstvý, 0,007 kg 1,98
Majonéza, 0,075 l 5,33 Unilever Food Solutios
Máslo, 0,015 kg 2,10
Rajčata cherry červená 0,035 kg 2,44 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 67,98 Kalorie v 1 porci: 947 cal

Postup přípravy

Šál roštěné očistíme, zbavíme šlach a naložíme do marinády. Marinujeme 24 hodin. Druhý den setřeme marinádu z povrchu masa a maso zprudka opečeme ze všech stran. Maso se na povrchu zatáhne, a tím nám při další tepelné úpravě zůstane šťavnaté.

Šál roštěné pečeme na 120°C, se sondou na 56-58°C v konvektomatu.

Ti, co nejsou v profesionální kuchyni, pečou také na 120°C, cca 3 hodiny. Podle výšky plemene a stáří masa. I tak je dobré vlastnit sondážní teploměr pro uhlídání teploty ve středu masa.

Roastbeef se může péct na více způsobů, rychlejší než tento a stejně tak i pomalejší. Ten rychlejší si můžeme dovolit u toho nejkvalitnějšího masa. A obráceně, když pro roastbeef použijeme roštěnou z krávy staršího věku.

Po upečení necháme roastbeef vždy vychladnout. Posléze krájíme na tenké plátky, které prohřejeme v páře nebo v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě, a to jen na pár sekund.

Možnosti inovace

Místo do majonézy dát kopr do máslových brambor a místo majonézy, použít dobrou tatarskou omáčku.

Rada

Pokud je roastbeef po upečení vyšší, tak jej můžeme lehce zatížit a nechat jej tak přes noc v lednici. Bude pevnější a lépe se bude krájet na tenčí plátky. Pozor, ale ať to nepřeženeme a z masa nevymačkáme šťávu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 947 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Pečení (3h), Příprava (25min), Marinování (30h), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 33h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 29.04.2012
  • Recept zobrazen: 3362x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Běloruské bramborové placky hlavní chod, rychlé, vaření, pečení, smažení-fritování Běloruské bramborové placky
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou