Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce

Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce

Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce a mladém pórku.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa Supreme s kůží a horním křídlem, 0,200 kg 26,33
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Pórek, 0,125 kg 4,28
Smrž sušený, 0,035 kg 88,20
Lišky mražené, 0,065 kg 29,82
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Sůl mořská jemná, 0,007 kg 0,14
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,41
Máslo, 0,030 kg 4,20
Mouka pšeničná hladká 0,010 kg 0,14 Food and frends
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 150,07 Kalorie v 1 porci: 657 cal

Postup přípravy

Kuřecí prsíčko si na přepuštěném másle opečeme z obou stran, posolíme, přendáme z pánve na plech a dáme péct na 170°C do trouby, cca 20 minut.

Na stejném másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku lehce dozlatova, zaprášíme lžičkou mouky, zpěníme a pomalu přiléváme vývar. Deset minut provaříme, dochutíme a zjemníme smetanou. Omáčku přepasírujeme přes jemný špičák.

Mezitím jsme měli namočené smrže ve vývaru. Lišky a podélně pokrájený mladý pórek krátce prohodíme na přepuštěném másle a podlijeme vývarem, takto blanžírujeme cca 3 minuty.

Již by měli být hotová prsíčka. Vyndáme je a začneme s kompletací.

Na dno talíře nalijeme smetanovou omáčku, doprostřed narovnáme proužky pórku. Na něj položíme prsíčko a dozdobíme dostatečným množstvím smrže a lišek.

Možnosti inovace

Houbový vývar do omáčky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Tarhoňa, Focaccia Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 657 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Rychlé opečení (3min), Pečení (20min), Čas na základní omáčku (10min), Blanšírování (4min) Doba vaření 10 porcí: 47min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 7450x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem