Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce





Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce a mladém pórku.
Postup přípravy
Kuřecí prsíčko si na přepuštěném másle opečeme z obou stran, posolíme, přendáme z pánve na plech a dáme péct na 170°C do trouby, cca 20 minut.
Na stejném másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku lehce dozlatova, zaprášíme lžičkou mouky, zpěníme a pomalu přiléváme vývar. Deset minut provaříme, dochutíme a zjemníme smetanou. Omáčku přepasírujeme přes jemný špičák.
Mezitím jsme měli namočené smrže ve vývaru. Lišky a podélně pokrájený mladý pórek krátce prohodíme na přepuštěném másle a podlijeme vývarem, takto blanžírujeme cca 3 minuty.
Již by měli být hotová prsíčka. Vyndáme je a začneme s kompletací.
Na dno talíře nalijeme smetanovou omáčku, doprostřed narovnáme proužky pórku. Na něj položíme prsíčko a dozdobíme dostatečným množstvím smrže a lišek.
Možnosti inovace
Houbový vývar do omáčky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Tarhoňa, Focaccia Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 657 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Rychlé opečení (3min), Pečení (20min), Čas na základní omáčku (10min), Blanšírování (4min) Doba vaření 10 porcí: 47min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí prsa Supreme
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Pečení, Blanšírování
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 7450x