Dušené divoké houby na česnekovém másle

Dušené divoké houby na česnekovém másle

S grilovanou bagetou a černým lanýžem. Bašta pro houbové labužníky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Lišky čerstvé, 0,040 kg 22,18
Hříbková směs čerstvá, 0,060 kg 37,80
Olivový olej extra virgin, 0,020 l 2,51 Lesa s.r.o.
Máslo, 0,020 kg 2,80
Lanýžové máslo, 0,005 kg 11,81 Lesa s.r.o.
Lanýž černý celý v nálevu, 1,000 g 7,32
Šalvěj čerstvá, 0,002 kg 0,90
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Petržel plochá nať, 0,008 kg 1,20
Francouzská bílá bageta mražená 220g, 1,000 ks 13,44
Bílé víno alkohol 0,025 l 2,93
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 100,33 Kalorie v 1 porci: 1 369 cal

Postup přípravy

Na másle orestujeme česnek a lišky, podlijeme bílým vínem a necháme vydusit. Přidáme zeleninový vývar, plochou petržel a šalvěj. Vývar necháme odpařit a lišky by měli být měkké.

Na druhé pánvi orestujeme na olivovém oleji hříbkovou směs a přidáme ji k liškám, až budou měkké. Na lanýžovém másle prohřejeme plátky černého lanýže a přidáme do houbové směsi.

Servírujeme s ogrilovanou bagetou.

Možnosti inovace

K restování na olivovém oleji můžeme přidat jemně pokrájený řapíkatý celer a šalotku.

Rada

V kalkulaci surovin je lanýž s měrnou jednotkou gramy, tak ať se nedivíte nad množstvím. Samozřejmě čerstvý lanýž nám udělá úplně jinou službu než tento ve skle, ale pořád je to ok.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 369 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Restování (5min), Dušení (10min), Restování (5min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 3319x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Lososové carpaccio studený předkrm, dietní, rychlé, bez úpravy Lososové carpaccio
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku