Filet candáta na citrónové omáčce

Filet candáta na citrónové omáčce

Delikatesní provedení citrónové omáčky s nejkvalitnější sladkovodní rybou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Candát filet, 0,150 kg 54,81
Máslo, 0,025 kg 3,50
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Citrón, 0,040 kg 2,07 ŠANDER ovoce zelenina
Rybí červené koření, 0,001 kg 0,11
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,002 kg 0,72
Smetana nad 30%, 0,025 l 2,13
Bílé víno alkohol 0,025 l 2,93
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 63,39 Kalorie v 1 porci: 466 cal

Postup přípravy

Přepustíme máslo (tedy, pomalu v hrnečku rozpustíme a sbíráme pěnu, potom přelijeme tak, že sedlinu na dně nepřelijeme).

Připravíme citrónovou omáčku. Nastrouháme kůru z citrónu. Odšťavníme citrón a šťávu dáme stranou. Na přepuštěném másle zpěníme najemno pokrájenou cibulku nebo šalotku, citrónovou kůru a zaprášíme moukou. Přidáme znovu kůru a trochu cukru. Podlijeme vínem, citrónovou šťávou, dochutíme solí, pepřem a provaříme. Pro nadýchanost přelijeme omáčku do úzké nádoby, ponorným mixerem mixujeme a propěníme.

Filet z 1/2 candáta překrojíme na polovinu a osušíme. Obalíme v mouce, která je smíchaná s rybím kořením. Oklepeme od přebytečné mouky. Na přepuštěném másle opečeme pomalu filety tak, aby byli hotové. Přendáme stranou na teplo.

Pánvičku od candáta podlijeme malinko vodou nebo vývarem a lehce provaříme (abychom jí vlastně smyli od výpeku a chuti candáta) - pak přelijeme do citrónové omáčky. Znovu lehce provaříme a přepasírujeme přes nejjemnější špičák nebo síto. Hotovou omáčku opatrně pomalu zjemníme smetanou.

Možnosti inovace

Kmín

Rada

Candát nesmí být vysušený, tedy jen pomalu opéct a nechat dojít. Omáčku nemusíme pasírovat a ani zjemňovat smetanou, ale pro krásnou bílou barvu a jemnou chuť k rybě doporučuji toto provedení.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený, Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Tarhoňa s provensálskou zeleninou., Míchaný salát, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 466 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (8min), Rychlé opečení (5min), Vaření (30min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 56min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 19322x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba
Kuřecí stehýnka v římském hrnci hlavní chod, rychlé, dušení, pečení, z jednoho hrnce Kuřecí stehýnka v římském hrnci
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa