Francouzská cibulová polévka





Cibulačka je pro labužníky. Holt kupte láhev bílého portského a pochopíte jednoduchost a kvalitu surovin.
Postup přípravy
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, při mírné teplotě smažíme dozlatova, zasypeme moukou, zpěníme a přilijeme vývar. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým mletým květem a pomalu vaříme 25 minut. Poté dochutíme portským vínem a vaříme 5 minut.
Bagetu opečeme z obou stran. Smícháme žloutky, nastrouhaný ementál a smetanou. Bagetu v ní obalíme a lehce z jedné strany opečeme.
Polévku nalijeme do misek, položíme na ni obalenou bagetu opečenou stranou dolů a zapečeme v troubě na 180°C, tak aby vzniklo tygrování.
Rada
Po upečení musíme bez otálení podávat. Nešiďte ingredience.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 544 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (30min), Gratinování (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Polotvrdé sýry
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření, Gratinování
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 14244x