Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Cibulačka je pro labužníky. Holt kupte láhev bílého portského a pochopíte jednoduchost a kvalitu surovin.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule bílá Francie, 0,100 kg 6,30
Máslo, 0,020 kg 2,80
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,900 porce 4,54
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,28
Bageta francouzská v kg, 0,012 kg 0,61
Ementál, 0,018 kg 3,02
Cibule červená, 0,030 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Šalotka cibule 0,015 kg 1,88 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 21,64 Kalorie v 1 porci: 544 cal

Postup přípravy

Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, při mírné teplotě smažíme dozlatova, zasypeme moukou, zpěníme a přilijeme vývar. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým mletým květem a pomalu vaříme 25 minut. Poté dochutíme portským vínem a vaříme 5 minut.

Bagetu opečeme z obou stran. Smícháme žloutky, nastrouhaný ementál a smetanou. Bagetu v ní obalíme a lehce z jedné strany opečeme.

Polévku nalijeme do misek, položíme na ni obalenou bagetu opečenou stranou dolů a zapečeme v troubě na 180°C, tak aby vzniklo tygrování.

Rada

Po upečení musíme bez otálení podávat. Nešiďte ingredience.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 544 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (30min), Gratinování (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 10585x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chléb český domácí příloha, rychlé, hnětení těsta, pečení pečiva, bez úpravy Chléb český domácí
Krkonošské kyselo polévka, rychlé, vaření Krkonošské kyselo