Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí

Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí

Lahodný steak s mangovou omáčkou, smetanovými bramborami a ovocnou omáčkou z manga.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí svíčková ze steakového plemene, 0,200 kg 146,47
Mango, 0,100 kg 18,90
Recept gratinované brambory, 1,000 porce 13,92
Šalotka cibule, 0,025 kg 3,14 ŠANDER ovoce zelenina
Máslo, 0,025 kg 3,50
Smetana nad 30%, 0,025 l 2,13
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,400 porce 2,02
Cibule standard, 0,040 kg 0,70 ŠANDER ovoce zelenina
Chilli papričky čerstvé, 0,010 kg 5,66
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený 0,001 kg 0,34
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 187,34 Kalorie v 1 porci: 1 104 cal

Postup přípravy

Beef steak na gratinovaných bramborách, se smaženou cibulí

Lahodný steak s mangovou omáčkou, smetanovými bramborami a ovocnou omáčkou z manga.

Recept na gratinované smetanové brambory zhlédnete rozkliknutím řádku v surovinách.

Steak si vyndáme z lednice a necháme v pokojové teplotě po dobu výroby omáčky.

Omáčku děláme z nadrobno nakrájené šalotky, kterou zpěníme na másle, posléze přidáme najemno pokrájené oloupané mango. Přilijeme vodu nebo mangový džus, a vše rozvaříme na kaši, dokud se tekutina nevyredukuje. Následně přidáme zeleninový vývar a znovu vaříme. Omáčku přepasírujeme nebo rozmixujeme a zjemníme smetanou.

Osolený a opeřený steak grilujeme, nebo opečeme a následně doděláme v troubě při 180°C na požadovaný stupeň propečení.

Mezitím tenká kolečka cibule prohodíme v mouce a usmažíme do zlatova. Čerstvou chilli papriku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a podélně nakrájíme na co nejtenčí nudličky (vlákna). Ty následně také lehce usmažíme. Promícháme s usmaženou cibulí a podáváme na steak.

Jednodušší provedení

Chilli vlákna (slámu) lze koupit již hotovou.

Možnosti inovace

Omáčku můžeme pozvednout octovo-ibiškovou redukcí.

Rada

Po upečení steaku ho hned neexpedujeme, ale necháme ho na papírovém ubrousku 5 minut odpočinout. Díky tomu se jeho propečení rovnoměrně ustálí i uvnitř masa, případná lehce krvavá šťáva nám neskončí na talíři, ale na ubrousku.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Gratinované brambory, Basmati rýže, Bageta rustikální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 104 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Grilování (5min), Pečení (10min), Gratinování (35min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 5189x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Zvěřinový guláš na višňovém víně hlavní chod, restování pro základ, dušení Zvěřinový guláš na višňovém víně
Burritos hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření Burritos
Pečené koleno hlavní chod, vaření, pečení Pečené koleno