Hovězí rolka s pečeným bramborem

Hovězí rolka s pečeným bramborem

Lahůdka z hovězího pupku a zrajícího modře plísňového sýra.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí flap hrudí (břicho), 0,200 kg 74,35
Sýr Roquefort, 0,075 kg 47,25
Brambory standard A-B, 0,150 kg 2,02
Smetana zakysaná, 0,075 kg 5,97
Petržel plochá nať, 0,010 kg 1,60
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Olivový olej extra virgin, 0,020 l 2,51 Lesa s.r.o.
Rukola, 0,030 kg 9,50
Rajčata cherry červená, 0,025 kg 1,75 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule červená, 0,025 kg 0,65 ŠANDER ovoce zelenina
Recept Provensálská "pasta" bylinky 0,300 porce 3,78
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 142,38 Kalorie v 1 porci: 1 089 cal

Postup přípravy

Hovězí pupek je sval o malé vížce a velké ploše. Přesto ho znovu podkrojíme tak, abychom měli ještě nižší plát masa. Ten nakrájíme na 200g placky. Do kterých zabalíme kus sýru, jako když děláme ptáčky.

Omyté neloupané brambory 150g, dopředu upečeme na 160°C, 35 minut.

Hovězí závitky zavážeme provázkem, nebo zpevníme špejlí, aby se nám neotevřeli. Na pánvi zprudka opečeme a dáme do trouby na 170°C dopéct na 10 minut. Po upečení vyndáme a necháme odstát, dokud nebudeme podávat.

Předem upečené brambory z hora nakrojíme, lehce rozmáčkneme a dáme znovu rozpéct, po 7 minutách na ně dáme zakysanou smetanu s posekanou plochou petrželkou a znovu pečeme 5 minut.

Z rukoly, olivového oleje, cherry rajčátek a červené cibule smícháme salát, který podáváme jako druhou přílohu.

Při podávání závitek šikmo překrojíme.

Možnosti inovace

Jednoduchou teplou omáčkou nic nezkazíme, třeba hořčičná. I když těch chutí tam máme už dost. Dozdobíme provensálským pestem.

Rada

Hovězí maso nesmí vychladnou a nesmí být upečené moc.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 089 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (30min), Pečení (10min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 4118x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda