Hovězí rolka s pečeným bramborem





Lahůdka z hovězího pupku a zrajícího modře plísňového sýra.
Postup přípravy
Hovězí pupek je sval o malé vížce a velké ploše. Přesto ho znovu podkrojíme tak, abychom měli ještě nižší plát masa. Ten nakrájíme na 200g placky. Do kterých zabalíme kus sýru, jako když děláme ptáčky.
Omyté neloupané brambory 150g, dopředu upečeme na 160°C, 35 minut.
Hovězí závitky zavážeme provázkem, nebo zpevníme špejlí, aby se nám neotevřeli. Na pánvi zprudka opečeme a dáme do trouby na 170°C dopéct na 10 minut. Po upečení vyndáme a necháme odstát, dokud nebudeme podávat.
Předem upečené brambory z hora nakrojíme, lehce rozmáčkneme a dáme znovu rozpéct, po 7 minutách na ně dáme zakysanou smetanu s posekanou plochou petrželkou a znovu pečeme 5 minut.
Z rukoly, olivového oleje, cherry rajčátek a červené cibule smícháme salát, který podáváme jako druhou přílohu.
Při podávání závitek šikmo překrojíme.
Možnosti inovace
Jednoduchou teplou omáčkou nic nezkazíme, třeba hořčičná. I když těch chutí tam máme už dost. Dozdobíme provensálským pestem.
Rada
Hovězí maso nesmí vychladnou a nesmí být upečené moc.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 089 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (30min), Pečení (10min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Sýry s plísní v těstě
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení, Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 4878x