Debrecínský hovězí guláš





Hovězí guláš s párky a slaninou.
Postup přípravy
Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo na sádle. Cibulku necháme lehce zhnědnout a přidáme maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Na pánvi orestujeme uzeniny a vložíme do guláše. Následně zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme cca 7 minut.
Možnosti inovace
Vkládání dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky, děláme další varianty gulášů, viz další recepty.
Rada
Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti, hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 717 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (45min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 1h 13min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní kližka
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 03.03.2012
- Recept zobrazen: 12653x