Debrecínský hovězí guláš

Debrecínský hovězí guláš

Hovězí guláš s párky a slaninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,180 kg 31,54
Cibule standard, 0,080 kg 1,39 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Klobása papriková domácí, 0,005 kg 0,87
Párky Vídeňské, 0,015 kg 1,23
Anglická slanina, 0,005 kg 0,72
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Recept hovězí vývar základní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 37,69 Kalorie v 1 porci: 717 cal

Postup přípravy

Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo na sádle. Cibulku necháme lehce zhnědnout a přidáme maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Na pánvi orestujeme uzeniny a vložíme do guláše. Následně zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme cca 7 minut.

Možnosti inovace

Vkládání dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky, děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti, hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 717 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (45min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 1h 13min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.03.2012
  • Recept zobrazen: 10757x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách