Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou

Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou

Delikatesní závitky z jemného telecího roštěnce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí roštěná, 0,130 kg 65,05
Rukola, 0,010 kg 3,17
Mangold listy, 0,015 kg 3,57
Cibulka jarní, 0,010 kg 1,25
Sýr ricotta, 0,030 kg 3,16
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,24
Olivový olej extra virgin, 0,013 l 1,57 Lesa s.r.o.
Šalotka cibule, 0,015 kg 1,88 ŠANDER ovoce zelenina
Máslo, 0,010 kg 1,40
Recept Demi-galce 0,500 porce 5,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 82,31 Kalorie v 1 porci: 820 cal

Postup přípravy

Telecí roštěnou zbavíme horní šlachy s tukovou vrstvou a podélně rozřízneme na 1/3. Ty následně podélně prokrojíme (rozevřeme) jako knihu a naklepeme na tenko cca 3 mm.

Osolíme a opeříme. Potřeme ricotou, navrstvíme listovou zeleninu a jarní cibulkou.

Celé to těsně zarolujeme. To samé uděláme s ostatními šály masa.

Ty následně nakrájíme na 3cm válečky, které vyskládáme do pečící misky nebo plechu.

Pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem.

Pečeme 170°C, 20 minut. Průběžně přiléváme vývar.

Mezitím si zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku na másle. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, bílým vínem, nebo obojím. Rozvaříme, zredukujeme na polovinu a přidáme demi glace.

Po upečení slijeme šťávu, co vznikla pečením závitků. Znovu zredukujeme na dostatečnou hustotu a množství. Nakonec přepasírujeme přes jemný špičák.

Jako přílohu doporučuji kaši, nebo bílé pečivo a jarní salát.

Možnosti inovace

Do omáčky přidat med a dijonskou hořčici. Pórek a modrý sýr s vnitřní plísní do náplně.

Rada

Pečeme klidně i mnohem kratší dobu, tak kvalitní maso může zůstat růžové. Podáváme 15 minut po upečení a znovu překrojené na ještě menší rolky. Lepší sýr je francouzský mladý ovčí sýr picantu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 820 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Pečení (15min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2904x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Kuřecí stehýnka v římském hrnci hlavní chod, rychlé, dušení, pečení, z jednoho hrnce Kuřecí stehýnka v římském hrnci