Kantonské kuře

Kantonské kuře Kantonské kuře Kantonské kuře Kantonské kuře Kantonské kuře Kantonské kuře

Křehké křupavé plátky nakrájené z vykostěné kuřecí půlky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuře celé, 0,350 kg 19,95 Řeznictví Blahuta
Skořice tyčinky, 0,002 kg 0,68
Badyán celý i mlety sušený, 0,001 kg 0,47
Čínský červený sušený květ, 0,001 kg 0,45
Zázvor kořen čerstvý, 0,020 kg 2,34
Ústřičná omáčka, 0,025 l 2,56
Sweetchilli omáčka, 0,003 l 0,24
Sojová omáčka, 0,010 l 0,90
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,006 l 1,28
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,17
Solamyl bramborový škrob, 0,007 kg 0,39
Fazolové lusky mražené, 0,015 kg 0,91
Hlávkové zelí bílé, 0,035 kg 0,69
Cibule červená, 0,020 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,020 kg 0,27 Food and frends
Rostlinný olej, 0,025 l 1,13
Paprika červená čerstvá, 0,015 kg 1,10
Pórek, 0,018 kg 0,60
Mrkev standard, 0,020 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,018 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Sojové klíčky, 0,013 kg 2,83
Koriandr čerstvý, 0,007 kg 3,17
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Vejce 1ks=45g 0,023 kg 1,70
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 42,38 Kalorie v 1 porci: 645 cal

Postup přípravy

Celá kuřata (pro deset porcí cca 2,5 ks) dáme vařit do velkého hrnce s kořením, skořice, badyán, sušený prášek červeného čínského květu (vietnamská tržnice), zázvor, sůl, pepř, trocha sójové a ústřicové omáčky.

Vaříme na malém plamenu 20 minut a 10 minut necháme v hrnci dojít. Musíme dát velký pozor, aby se nám nepotrhala kůže (ani trhlinka). Vyndáme z hrnce a počkáme, až to bude mít pokojovou teplotu.

Teď přichází velmi pracná a zručná práce, ve které dáváme stále pozor na to, abychom nepotrhali kůži. Kuře podélně rozpůlíme, zbavíme kostí z křídel a stehen, zevnitř vykostíme, jako když chceme dělat roládu.

Vykostěné půlky rovnáme třeba na plech tak, aby byly kůží nahoru a ploché se stejnou tloušťkou. Takto vychladlé půlky potřeme z vykostěné strany (tedy na maso), těstíčkem z rozmíchané mouky se solí, vejcem a červeným květem.

Těstíčko ať má konzistenci těsta na palačinky.

Tak tedy, když máme tuto půlku potřenou slabou celistvou vrstvou těstíčka, dáme smažit kůží dolů do vysoké vrstvy oleje, ať se nám to ponoří. Smažíme 10 minut, aby těstíčko nebylo z vnitřku syrové, v půlce obrátíme kůží nahoru.

Připravíme si základní omáčku pro (asijskou) kuchyni. Zpěníme rozemletý zázvor a česnek na oleji, přidáme ústřičnou omáčku, sweetchilli omáčku, sójovou omáčku. Podlijeme vodou nebo vývarem, provaříme, dosolíme a zahustíme solamylem smíchaným s vodou.

Na pánvi rozpálíme 2 cm oleje a v něm zprudka a krátce 1 minutu osmažíme nakrájenou zeleninu, tu scedíme. Do prázdné pánve hodíme osmaženou zeleninu a zalejeme omáčkou, popřípadě upravíme konzistenci přidáním vody nebo solamylu. Předsmažené kuřecí půlky dáme opět krátce smažit.

Podáváme na směs zeleniny tenké plátky nakrájeného kuřecího masa. Navrch dáme lístek koriandru a sójové klíčky.

Rada

Zde je toho tolik co se dá udělat špatně, že nevím kde začít. Nepotrhat kůži, po posledním smažení masa nechat 2-3 minuty odpočinou, ať se nám to krájí lépe na tenké plátky. Zeleninu krájíme tak velkou, aby šla jíst hůlkami, tedy ani malou ani velkou. Tvrdší zeleninu krájíme delší a slabou, měkkou zeleninu zase na větší kousky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Radegast Doporučené přílohy: Jasmínová rýže Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 645 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (2h), Smažení-Fritování (15min), Kompletace (10min), Čas na základní omáčku (20min) Doba vaření 10 porcí: 2h 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.06.2012
  • Recept zobrazen: 28333x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Degustační trojkombinace degustační teplý, vaření Degustační trojkombinace