Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku





Sladkokyselá glazura a šťavnatá křepelčí stehýnka.
Postup přípravy
Tempuru, mouku, chilli omáčku Sriracha, sůl a pepř rozmícháme s vodou do hladkého těstíčka, konzistence podobné palačinkovému.
Obalíme stehýnka v těstíčku a ve vysoké vrstvě oleje osmažíme společně s větvičkou rozmarýnu.
Ocet a cukr svaříme na polovinu a zahustíme solamylem rozmíchaným s osolenou vodou.
Usmažená stehýnka lehce provaříme ve zredukovaném octu a můžeme podávat.
Jednodušší provedení
Místo redukování octu s cukrem můžeme použít hotovou sweetchilli omáčku. Jen ubereme dávku Srirachi chilli omáčky v těstíčku.
Možnosti inovace
Můžeme zvýraznit chuť těstíčka přidáním mletého česneku, nebo jiné čerstvé bylinky.
Rada
Křepelčí stehýnka jsou udělaná relativně rychle, tak pozor na čas.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché, Vitel Doporučené přílohy: Jasmínová rýže, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 251 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Smažení-Fritování (7min), Redukování (10min), Vaření (4min) Doba vaření 10 porcí: 26min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Křepelka a Hrdlička
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Mouky
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Smažení-Fritování, Redukování, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 4956x