Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku

Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku

Sladkokyselá glazura a šťavnatá křepelčí stehýnka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Křepelčí stehýnka, 0,150 kg 141,75
Tempura, 0,010 kg 16,80
Mouka žitná hladká, 0,004 kg 0,09
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,003 l 0,70
Ocet vinný červený, 0,025 l 1,46
Cukr krystal, 0,010 kg 0,23
Solamyl bramborový škrob, 0,004 kg 0,21
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,005 kg 2,45
Rostlinný olej 0,055 l 2,48
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 158,37 Kalorie v 1 porci: 251 cal

Postup přípravy

Tempuru, mouku, chilli omáčku Sriracha, sůl a pepř rozmícháme s vodou do hladkého těstíčka, konzistence podobné palačinkovému.

Obalíme stehýnka v těstíčku a ve vysoké vrstvě oleje osmažíme společně s větvičkou rozmarýnu.

Ocet a cukr svaříme na polovinu a zahustíme solamylem rozmíchaným s osolenou vodou.

Usmažená stehýnka lehce provaříme ve zredukovaném octu a můžeme podávat.

Jednodušší provedení

Místo redukování octu s cukrem můžeme použít hotovou sweetchilli omáčku. Jen ubereme dávku Srirachi chilli omáčky v těstíčku.

Možnosti inovace

Můžeme zvýraznit chuť těstíčka přidáním mletého česneku, nebo jiné čerstvé bylinky.

Rada

Křepelčí stehýnka jsou udělaná relativně rychle, tak pozor na čas.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché, Vitel Doporučené přílohy: Jasmínová rýže, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 251 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Smažení-Fritování (7min), Redukování (10min), Vaření (4min) Doba vaření 10 porcí: 26min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 4956x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

rád bych znal prodejní cenu jídla, když skladová je bez mála 160, - děkuji za odpověď
Tohle jídlo není rovnou na pevný jídelní lístek, restaurace si ho musí vyzkoušet na denní nebo týdenní nabídce a samozřejmě znát svou klientelu zda akceptuje luxusnější surovinu. A cena, je vždy otázkou politiky celého podniku. Když chceme stálým hostům udělat čas od času výlet k novým chutím a surovinám tak bych dal klidně 219, -Kč, ale také 440, -Kč a říkám jinak se to musí udělat na vesnici a jinak v centru většího města. A přesto to není dogma.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš
Bramborák a bramboráčky příloha, rychlé, smažení-fritování Bramborák a bramboráčky