Pastitsio

Pastitsio

Zapečené makarony s mletým nebo nadrobno nasekaným masem a bešamelovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Maso mleté mix, 0,110 kg 9,15
Makarony, 0,100 kg 10,08
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,050 kg 1,14 Lesa s.r.o.
Oregáno sušené, 0,001 kg 0,09
Cibule standard, 0,015 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,47
Cuketa, 0,025 kg 1,13
lilek baklažán, 0,025 kg 2,43
Olivový olej sansa, 0,010 l 0,81 Lesa s.r.o.
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,10 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Máslo, 0,010 kg 1,40
Eidam cihla 30%, 0,010 kg 1,21
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Sůl standard 0,100 kg 0,71 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 28,68 Kalorie v 1 porci: 1 097 cal

Postup přípravy

Na olivovém oleji orestujeme cibuli a maso, přidáme koření a necháme odpařit šťávu, kterou pustilo maso. Potom přidáme polpu (loupaná rajčata) a necháme 20 minut vařit, když se tekutina rychle ztrácí, můžeme přidat vývar, bílé víno nebo obojí.

Pro přípravu horní vrstvy k zapékání si z oddělených bílků a mleté skořice vyšleháme pevný sníh. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku, za stálého míchání uděláme světlou jíšku, do které přidáme vodu nebo vývar, muškátový oříšek, sůl a pepř. Lehce povaříme a necháme chladnout. Máme lehký bešamel.

Do vlažného krémového bešamele přidáme nastrouhaný sýr se žloutky.

Do pekáče dáme centimetrovou vrstvu velmi málo uvařených makaronů, na ní kladem masovou směs cca 1 cm a na maso nakrájený lilek s cuketou. Poměr surovin si rozvrhneme tak, abychom mohli vše vrstvit dvakrát.

Na takto navrstvený pekáč nalijeme bešamel, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků.

Pečeme 25 minut.

Možnosti inovace

Tento recept už je inovace. Na fotce je základní provedení bez zeleniny a s minimem loupaných drcených rajčat.

Rada

Je to taková varianta musaky bez brambor.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 097 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2878x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce