Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Lehce marinovaný losos podávaný ve stylu carpaccio s rukolou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,075 kg 25,51 Food and frends
Sůl mořská jemná, 0,006 kg 0,11
Cukr krystal, 0,006 kg 0,12
Hořčice dijonská, 0,003 kg 0,51
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Citrón, 0,020 kg 1,03 ŠANDER ovoce zelenina
Olivový olej extra virgin, 0,035 l 4,40 Lesa s.r.o.
Rukola, 0,015 kg 4,75
Friseé salat čekanka kadeřavá (štěrbák), 0,010 kg 1,29 ŠANDER ovoce zelenina
Pecorino, 0,007 kg 2,43
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,10
Kouřová sůl, 0,001 kg 0,38
Pernod 0,004 l 2,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 41,18 Kalorie v 1 porci: 506 cal

Postup přípravy

Z filetu lososa seřízneme spodní část tučného břicha, odstraníme všechny kostičky a opláchneme.

Čistý osušený filet dáme na plech a potřeme směsí soli, cukru a pepře. Hořčici, pernod a citronovou šťávu smícháme a polijeme filet. Necháme v lednici marinovat do druhého dne, po 12 hodinách obracíme, marinovat můžeme i 2x déle. Teplota, při které marinujeme je 5 až 9 stupňů.

Potom maso očistíme od marinády a můžeme krájet na tenké plátky, které vyskládáme na talíř, pokapeme kvalitním olivovým olejem a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem.

Podáváme s jemně nastrouhaným pecorinem, lístky rukoly a frisee salátu.

Jednodušší provedení

Můžeme vše zjednodušit a lososa nemarinovat.

Možnosti inovace

Velké nakládané kapary.

Rada

Krájíme přes vlákno a ne po vlákně.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 506 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Marinování (23h 20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 24h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 13507x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
Brownies - express dezerty, rychlé, pečení Brownies - express
Omáčka rouille omáčka, rychlé Omáčka rouille