Carpaccio z lososa





Lehce marinovaný losos podávaný ve stylu carpaccio s rukolou.
Postup přípravy
Z filetu lososa seřízneme spodní část tučného břicha, odstraníme všechny kostičky a opláchneme.
Čistý osušený filet dáme na plech a potřeme směsí soli, cukru a pepře. Hořčici, pernod a citronovou šťávu smícháme a polijeme filet. Necháme v lednici marinovat do druhého dne, po 12 hodinách obracíme, marinovat můžeme i 2x déle. Teplota, při které marinujeme je 5 až 9 stupňů.
Potom maso očistíme od marinády a můžeme krájet na tenké plátky, které vyskládáme na talíř, pokapeme kvalitním olivovým olejem a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem.
Podáváme s jemně nastrouhaným pecorinem, lístky rukoly a frisee salátu.
Jednodušší provedení
Můžeme vše zjednodušit a lososa nemarinovat.
Možnosti inovace
Velké nakládané kapary.
Rada
Krájíme přes vlákno a ne po vlákně.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 506 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Marinování (23h 20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 24h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle chodu » Studený předkrm, Degustační studený
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Marinování,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 18985x