Dýňové rizoto s rozmarýnem





Americká inovace italského rizota. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.
Postup přípravy
Rizoto připravíme dle receptu na základní rizoto.
Šafrán necháme v másle na pánvičce tak 5 minut prohřát. Poté přidáme do rizota.
Z dýně nakrájíme 1 cm kostičky, které opečeme na olivovém oleji s čerstvým rozmarýnem, bílím vínem podlijeme a necháme odpařit. Když bude dýně stále tvrdá, tak podlijeme vývarem a krátce podusíme.
Vmícháme do rizota a krátce prohřejeme.
Můžeme podávat ozdobněji, když do rizota nalijeme jen šťávu, co dýně s rozmarýnem pustila a kostičky dýně dáme na hotové rizoto.
Rada
Rizoto stále tuhne a je třeba ho při podávání prohodit na pánvičce s trochou vývaru nebo smetany.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 724 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (10min), Vaření (25min) Doba vaření 10 porcí: 55min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Tykvovitá
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 2744x