Dýňové rizoto s rozmarýnem

Dýňové rizoto s rozmarýnem

Americká inovace italského rizota. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept italské rizoto z rýže Arborio, 1,000 porce 25,20
Dýně obecná, 0,170 kg 2,57
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,002 kg 0,96
Šafrán, 0,020 g 4,40 Lesa s.r.o.
Máslo 0,010 kg 1,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 34,08 Kalorie v 1 porci: 4 724 cal

Postup přípravy

Rizoto připravíme dle receptu na základní rizoto.

Šafrán necháme v másle na pánvičce tak 5 minut prohřát. Poté přidáme do rizota.

Z dýně nakrájíme 1 cm kostičky, které opečeme na olivovém oleji s čerstvým rozmarýnem, bílím vínem podlijeme a necháme odpařit. Když bude dýně stále tvrdá, tak podlijeme vývarem a krátce podusíme.

Vmícháme do rizota a krátce prohřejeme.

Můžeme podávat ozdobněji, když do rizota nalijeme jen šťávu, co dýně s rozmarýnem pustila a kostičky dýně dáme na hotové rizoto.

Rada

Rizoto stále tuhne a je třeba ho při podávání prohodit na pánvičce s trochou vývaru nebo smetany.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 724 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (10min), Vaření (25min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 1926x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem nedělní oběd, pečení, vaření na pánvi Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem
Empanadas teplý předkrm, rychlé, pečení Empanadas