Beefsteak na hořčičných tagliatelích

Beefsteak na hořčičných tagliatelích

Kvalitní steak s pikantní dijonskou omáčkou v tagliatelích.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí svíčková ze steakového plemene, 0,150 kg 109,85
Tagliatele sušené, 0,100 kg 8,33
Hořčice dijonská, 0,015 kg 3,06
Hořčice celá zrnka koření, 0,001 kg 0,18
Šalotka cibule, 0,010 kg 1,26 ŠANDER ovoce zelenina
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Hořčice zelená Falot, 0,005 kg 1,20
Máslo, 0,015 kg 2,10
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,200 porce 1,01
Sýr pecorino, 0,007 kg 2,14
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Olivový olej extra virgin, 0,020 l 2,51 Lesa s.r.o.
Pepř tříbarevný drcený 0,001 kg 0,24
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 128,03 Kalorie v 1 porci: 1 034 cal

Postup přípravy

Připravíme si hořčičnou omáčku: oloupanou a najemno nakrájenou šalotku zpěníme na másle dozlatova, podlijeme bílým vínem, vývarem, přidáme zrnka hořčice a provaříme. Zredukujeme na polovinu. Potom přidáme dijonskou a falot hořčici a metlou rozmícháme. Znovu lehce provaříme cca 5 minut.

Uvařené tagliatele na stupeň al dente.

Smícháme v pánvi s hořčičnou omáčkou a zjemníme smetanou, případně dosolíme.

Steak vyndáme z ledničky 10 minut před tepelnou úpravou, potřeme ho olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Jen tak, aby se maso zavřelo a nepouštělo při dopékání šťávu. Před vložením steaku do konvektomatu, trouby nebo salamandru, steak popepříme a lehce osolíme. Dopékáme na 180°C, na dobu dle stupně propečení. V průběhu pečení položíme na steak plátek másla. Než steak položíme na talíř, necháme jej na ubrousku 3 minuty odpočinout, aby pustil nežádoucí kapky krve.

Hotové těstoviny na talíři lehce posypeme hoblinkami pecorína a přiložíme steak.

Jednodušší provedení

Hořčičnou omáčku můžeme ošidit smícháním smetany a hořčice na pánvi, ale tento postup nedoporučuji.

Možnosti inovace

Změnou těstoviny a druhu hořčice.

Rada

Těstovinu můžeme uvařit dopředu, jen jí vaříme ještě méně než al dente a po uvaření zchladíme ve studené vodě. Pak promícháme v oleji. Vařte klidně hodinu dopředu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Tagliatelle Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 034 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (12min), Kompletace (4min) Doba vaření 10 porcí: 36min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 3154x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Plněná kalamára dalmatským rizotem hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, pečení Plněná kalamára dalmatským rizotem
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese