Beefsteak na hořčičných tagliatelích





Kvalitní steak s pikantní dijonskou omáčkou v tagliatelích.
Postup přípravy
Připravíme si hořčičnou omáčku: oloupanou a najemno nakrájenou šalotku zpěníme na másle dozlatova, podlijeme bílým vínem, vývarem, přidáme zrnka hořčice a provaříme. Zredukujeme na polovinu. Potom přidáme dijonskou a falot hořčici a metlou rozmícháme. Znovu lehce provaříme cca 5 minut.
Uvařené tagliatele na stupeň al dente.
Smícháme v pánvi s hořčičnou omáčkou a zjemníme smetanou, případně dosolíme.
Steak vyndáme z ledničky 10 minut před tepelnou úpravou, potřeme ho olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Jen tak, aby se maso zavřelo a nepouštělo při dopékání šťávu. Před vložením steaku do konvektomatu, trouby nebo salamandru, steak popepříme a lehce osolíme. Dopékáme na 180°C, na dobu dle stupně propečení. V průběhu pečení položíme na steak plátek másla. Než steak položíme na talíř, necháme jej na ubrousku 3 minuty odpočinout, aby pustil nežádoucí kapky krve.
Hotové těstoviny na talíři lehce posypeme hoblinkami pecorína a přiložíme steak.
Jednodušší provedení
Hořčičnou omáčku můžeme ošidit smícháním smetany a hořčice na pánvi, ale tento postup nedoporučuji.
Možnosti inovace
Změnou těstoviny a druhu hořčice.
Rada
Těstovinu můžeme uvařit dopředu, jen jí vaříme ještě méně než al dente a po uvaření zchladíme ve studené vodě. Pak promícháme v oleji. Vařte klidně hodinu dopředu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Tagliatelle Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 034 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (12min), Kompletace (4min) Doba vaření 10 porcí: 36min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí svíčková
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 4064x