Fusili s tuňákem

Fusili s tuňákem

Výborná kombinace : Fusili cherry rajčata, kapary, tuňák a mozzarella

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Fusilli, 0,100 kg 9,07
Tuňák v olivovém oleji, 0,100 kg 16,04 Lesa s.r.o.
Kapary malé v soli, 0,030 kg 6,72
Rajčata cherry červená, 0,021 kg 1,47 ŠANDER ovoce zelenina
Mozzareline mini třešničky boconcino, 0,030 kg 7,46
Pesto rajčatové, 0,005 kg 5,14 Lesa s.r.o.
Bílé víno alkohol, 0,051 l 5,99
Oregáno čerstvé, 0,005 kg 3,34
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Česnek kuchyňský, 0,007 kg 1,02
Cibule červená, 0,015 kg 0,39 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,82
Olivový olej extra virgin 0,051 l 6,41 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 61,02 Kalorie v 1 porci: 1 166 cal

Postup přípravy

Na olivovém oleji orestujeme pokrájenou cibulku a česnek do zlatova. Podlijeme bílím vínem a zredukujeme víno na polovic. Přidáme všechny ostatní ingredience krom ploché petrželky a mozzareli. Krátce provaříme 2 minuty. Přidáme aldente uvařené fusilli a přilijeme trochu vody, která zbyla od vaření těstovin. Dochutíme. Při podávání prohodíme v pánvi s petrželkou a kuličky cherry mozzareli.

Možnosti inovace

Přidáním rajčatové polpy a sýru pecorino.

Rada

Dávejte si pozor na konzistenci hotového jídla ani moc ani málo omáčky v jídle. Množství upravujeme vývarem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Ciabatta Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 166 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (5min), Vaření na pánvi (10min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Těsto na pizzu pečivo, rychlé, pečení Těsto na pizzu
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami