Italské rizoto s chřestem

Italské rizoto s chřestem

Jednoduché vaření je také Ialské rizoto s chřestem. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Chřest zelený, 0,100 kg 14,45
Recept italské rizoto z rýže Arborio, 1,000 porce 25,20
Rýže Arborio, 0,001 kg 0,06
Smetana nad 30%, 0,050 l 4,25
Sýr pecorino, 0,030 kg 9,17
Máslo, 0,040 kg 5,61
Bazalka čerstvá 0,010 kg 3,77
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 59,53 Kalorie v 1 porci: 5 100 cal

Postup přípravy

Recept na základ rizota je k rozkliknutí na druhé řádce surovin.

Teď už jen na másle zpěníme zpěníme špičky čerstvého zeleného chřestu. Do rizota přidáme také na másle zpěněný a na drobné kostičky pokrájený střed chřestu. Tu spodní část chřestu nepoužíváme je moc tvrdá. Když máme bílý chřest tak ho celý nadrobno nakrájíme a zamícháme do rizota, klidně bez orestování. Rizoto zjemníme smetanou.

Podáváme s lístkem bazalky. A případně posypeme strouhaným pecorínem.

Možnosti inovace

Šafrán

Rada

Konzistence rizota, díky velkému množství škrobu se rychle mění v tužší a tužší, tedy neotálejme s podáváním, nebo zředíme vývarem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 5 100 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Příprava rizota (25min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 3281x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem
Bábovka klasická dezerty, rychlé, pečení Bábovka klasická