Minestrone

Minestrone

Italská velká polévka je to v překladu. Ale jinak je to zeleninová polévka co dům dal. Nemá originál a proto je dle regionu a sezóny pozměňována.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,060 kg 1,37 Lesa s.r.o.
Mrkev standard, 0,015 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,010 kg 0,25 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,010 kg 0,47 ŠANDER ovoce zelenina
Fazole bílé v tomatu, 0,010 kg 0,72
Fenykl obecný čerstvý řapík, 0,005 kg 0,33
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Cibule červená, 0,015 kg 0,39 ŠANDER ovoce zelenina
Pancetta italský špek, 0,010 ks 2,21
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Voda pitná standard, 0,200 l 0,26
Pesto bazalkové, 0,005 kg 3,48 Lesa s.r.o.
Bazalka čerstvá, 0,001 kg 0,38
Oregáno čerstvé, 0,001 kg 0,66
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Olivový olej sansa 0,015 l 1,21 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,01 Kalorie v 1 porci: 271 cal

Postup přípravy

V hrnci na olivovém oleji zpěníme na drobno pokrájený špek, a po dvou minutách přidáváme pokrájenou, mrkev, celer, cibuli a fenykl. Restujeme do asi 6 minut. Dáme na plátky nakrájený česnek a minutě loupaná rajčata z plechovky. Máme li čerstvá sladká kvalitní rajčata samozřejmě že si je spaříme oloupeme a dáme místo plechovky. Ale dle mé zkušenosti když koupíte plechovku s označením DOP neuděláte chybu.

Zalijeme vývarem nemusí být zeleninový a případně přidáme vodu. Pře dokončením přidáme fazole v tomatu a to i s tomatem :), dochutíme pestem, solí a pepřem.

Znovu krátce provaříme.

Možnosti inovace

Do polévky můžeme toho přidat opravdu mnoho. Bílé víno a protlak do základu, parmazán v průběhu vaření, těstoviny i brambory jako vložku, další druhy kořenové zeleniny, kousky masa, kapustičky, atd.

Rada

Polévka lze udělat velmi hustá a potom je výborným hlavním chodem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Focaccia Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 271 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 1982x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev