Minestrone





Italská velká polévka je to v překladu. Ale jinak je to zeleninová polévka co dům dal. Nemá originál a proto je dle regionu a sezóny pozměňována.
Postup přípravy
V hrnci na olivovém oleji zpěníme na drobno pokrájený špek, a po dvou minutách přidáváme pokrájenou, mrkev, celer, cibuli a fenykl. Restujeme do asi 6 minut. Dáme na plátky nakrájený česnek a minutě loupaná rajčata z plechovky. Máme li čerstvá sladká kvalitní rajčata samozřejmě že si je spaříme oloupeme a dáme místo plechovky. Ale dle mé zkušenosti když koupíte plechovku s označením DOP neuděláte chybu.
Zalijeme vývarem nemusí být zeleninový a případně přidáme vodu. Pře dokončením přidáme fazole v tomatu a to i s tomatem :), dochutíme pestem, solí a pepřem.
Znovu krátce provaříme.
Možnosti inovace
Do polévky můžeme toho přidat opravdu mnoho. Bílé víno a protlak do základu, parmazán v průběhu vaření, těstoviny i brambory jako vložku, další druhy kořenové zeleniny, kousky masa, kapustičky, atd.
Rada
Polévka lze udělat velmi hustá a potom je výborným hlavním chodem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Focaccia Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 271 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 4150x