Italské rizoto s krevetami a chobtničkama

Italské rizoto s krevetami a chobtničkama

Rizoto ve smetanové omáčce s krevetami a vařenou chobotnicí. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept italské rizoto z rýže Arborio, 1,000 porce 25,20
Rýže Arborio, 0,001 kg 0,01
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Chobotničky mražené, 0,065 kg 9,98
Krevety loupané 30/40 garnát, 0,060 kg 12,84 Food and frends
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Bílé víno alkohol, 0,050 l 5,87
Šalotka cibule, 0,025 kg 3,14 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Sýr Parmiggiano, 0,007 kg 4,41 Lesa s.r.o.
Smetana nad 30% 0,025 l 2,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 62,26 Kalorie v 1 porci: 4 757 cal

Postup přípravy

Rizoto připravíme podle receptu v prvním řádku surovin, stačí rozkliknout.

Uvaříme si chobotničky, které nejprve očistíme a zbavíme malého zoubku uprostřed mezi chapadly. Poté je rozkrájíme.

Na olivovém oleji zpěníme šalotku s česnekem a podlijeme, bílím vínem. Hned nato přidáme krevety a chobotničky. Přilijeme vývar a vmícháme rizoto. Prohřejeme, popřípadě zjemníme smetanou.

Dochutíme a při podávání lehce posypeme čerstvými hoblinkami parmazánu.

Možnosti inovace

Slávky a kalamáry.

Rada

Krevety nepotřebují delší tepelnou úpravu jak dvě minuty, podle toho zacházejte s hotovým rizotem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 757 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření (30min), Restování (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 7432x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem