Italské rizoto s krevetami a chobtničkama





Rizoto ve smetanové omáčce s krevetami a vařenou chobotnicí. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.
Postup přípravy
Rizoto připravíme podle receptu v prvním řádku surovin, stačí rozkliknout.
Uvaříme si chobotničky, které nejprve očistíme a zbavíme malého zoubku uprostřed mezi chapadly. Poté je rozkrájíme.
Na olivovém oleji zpěníme šalotku s česnekem a podlijeme, bílím vínem. Hned nato přidáme krevety a chobotničky. Přilijeme vývar a vmícháme rizoto. Prohřejeme, popřípadě zjemníme smetanou.
Dochutíme a při podávání lehce posypeme čerstvými hoblinkami parmazánu.
Možnosti inovace
Slávky a kalamáry.
Rada
Krevety nepotřebují delší tepelnou úpravu jak dvě minuty, podle toho zacházejte s hotovým rizotem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 757 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření (30min), Restování (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Rýže
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře » Krevety Garnáti
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Vaření, Restování
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 11589x