Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky

Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky

Oblíbená kombinace pro těstoviny Penne s kuřecím, špenát a cherry rajčátky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Penne sušené, 0,100 kg 4,04 Lesa s.r.o.
Kuřecí prsa, 0,100 kg 12,01
Olivový olej extra virgin, 0,050 l 6,28 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,55
Špenát čerstvý standart, 0,040 kg 3,66
Rajčata cherry červená, 0,070 kg 4,89 ŠANDER ovoce zelenina
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Sýr Parmiggiano, 0,010 kg 6,30 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Pesto rajčatové 0,004 kg 3,53 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 40,86 Kalorie v 1 porci: 923 cal

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny al dente, ale klidně i méně. Pakliže je nebudeme vkládat dál do hotového pokrmu, slijeme si vodu od těstovin stranou a samotné těstoviny zchladíme ve studené vodě, přendáme do misky a zakápneme olivovým olejem.

Na pánev do rozpáleného olivového oleje vložíme k orestování kousky kuřecích prsíček a naplátkovaný česnek. Přidáme těstoviny, trochu vývaru a škrobovou vodu co zbyla po vaření těstovin. Máme-li plechovku s italskými loupanými rajčaty, tak je přidáme. Dochutíme solí, pepřem a rajčatovým pestem. Na závěr dáme podélně rozkrojená cherry rajčata a do vypnuté pánve čerstvý špenát.

Naposledy prohodíme se strouhaným parmazánem a podáváme.

Jednodušší provedení

Čerstvý špenát je někdy problém, proto když mražený, tak nekupujte mletý, ale celý nebo drcený (kousky).

Možnosti inovace

Přidáním sušených rajčat se chuť opravdu zvedne.

Rada

Samotný proces na pánvi s již přidanou uvařenou těstovinou, ať je tak pod 2-3 minuty. Protože potom už těstovina nebude al dente.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Ciabatta Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 923 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (10min), Vaření (5min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 33min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 5648x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony
Marinovaný losos A studený předkrm, rychlé, postupy studené kuchyně, marinování Marinovaný losos A