Cannelloni se špenátem a ricottou s rajčatovou omáčkou

Cannelloni se špenátem a ricottou s rajčatovou omáčkou Cannelloni se špenátem a ricottou s rajčatovou omáčkou

Italská těstovina cannelloni, chcete-li kanelony je předurčena k plnění. To je jeden z nejoblíbenějších receptů, tedy se špenátem a rajčatovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cannelloni, 0,100 kg 13,86
Špenát drcený mražený, 0,100 kg 5,83
Sýr ricotta, 0,165 kg 17,38
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,100 kg 2,28 Lesa s.r.o.
Pesto bazalkové, 0,015 kg 10,23 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,39
Cibule standard, 0,035 kg 0,61 ŠANDER ovoce zelenina
Strouhanka standard, 0,010 kg 0,36
Olivový olej extra virgin, 0,040 l 5,03 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Recept zeleninový vývar zakladní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 54,87 Kalorie v 1 porci: 1 015 cal

Postup přípravy

Připravíme si tomatovou omáčku, což je koncentrovanější tomatová polévka. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme sušenou bazalku. Podlijeme bílím vínem a hned přidáme loupaná rajčata (polpu), zalijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Na závěr trocha česneku, dochutíme a rozmixujeme ponorným mixerem. Potřebnou hustotu omáčky řešíme redukováním, proto opatrně se solí a nechme si jí až na konec.

Na olivovém oleji zpěníme česnek a cibulku, přidáme drcený listový špenát (což lze koupit i mražený) a dochutíme. Sundáme z ohně a zamícháme malinko strouhanky a nadrcený sýr ricotta. Dochutíme.

Sušené Cannelloni lehce předvaříme. Naplníme špenátovou směsí, potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct na kombinaci s párou na 140 °C. Nebo zapékací misku s cannelloni lehce podlijeme, přiklopíme a pečeme na 150°C, 20 minut.

Podáváme přelité tomatovou omáčkou.

Jednodušší provedení

Už tak je to jednoduché.

Možnosti inovace

Do špenátu přimíchat vejce. A na závěr posypat parmazánem nebo zapékat s tomatovou omáčkou.

Rada

Je to jídlo s těstovinou, tedy pasta, tak dbejte ať je aspoň trochu all dente.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 015 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření v páře (15min), Vaření (1h), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 7163x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál
Zavináč hlavní chod, nakládání, postupy studené kuchyně, marinování Zavináč
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami