Lasagne bolognese

Lasagne bolognese Lasagne bolognese Lasagne bolognese Lasagne bolognese

Zapékané těstoviny s boloňskou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Lasagne těstovina, 0,100 kg 10,72
Recept ragů alla Bolognese, 0,700 porce 21,17
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,075 kg 1,71 Lesa s.r.o.
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,10 Food and frends
Rajče čerstvé standard, 0,030 kg 1,39 ŠANDER ovoce zelenina
Mozzarella bocconcini, 0,055 kg 8,71
Parmazán sypaný, 0,010 kg 2,46 Lesa s.r.o.
Pesto bazalkové, 0,005 kg 3,41 Lesa s.r.o.
Smetana nad 30%, 0,010 l 0,85
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 48,18 Kalorie v 1 porci: 1 001 cal

Postup přípravy

Hotovou boloňskou omáčku krátce provaříme s loupanými rajčaty (polpou), trochou smetany, moukou smíchanou s vodou, solí, pepřem, pestem a parmazánem.

Sušené plátky těstoviny lasagne nemusíme předvařovat.

Podle toho, zda pečeme lasagně v jednoporcových zapékacích miskách nebo v pekáči, či hlubokém v plechu (gastrošce), jsou gramáže surovin asi trochu odlišné, ale budete-li dodržovat poměr, tak je ok.

Peču vždy alespoň jeden gastro plech velikosti 1/1 a hloubky 10 cm. Ten potom porcuji na 3x6 porcí.

A samotné vrstvení, je následovné: jednu naběračku husté omáčky rozetřu po dně, na to poskládám plátky těstoviny, plátky rajčat, znovu bolognesu a plátky mozzarelly. To vše alespoň do tří vrstev.

Pečeme 45 minut, na 160°C.

Lasagne, pakliže nepečeme v zapékacích jednoporcových miskách, peču den dopředu. Vychladlé je nakrájím na porce, opatrně přendám s mezerami na další plechy v troubě a pomalu na 120°C ohřeji. Před podáváním ještě můžeme navrch položit další plátek mozzarelly a polít, nebo podlít trochou vyredukované rajčatové italské polévky.

Možnosti inovace

Prokládáním vrstev dalších naplátkovaných ingrediencí. Sice už to bude alla bolognese, ale plátky šunky tam mám rád, stejně tak když zbude eidam v lednici tak ho klidně přidám. Ital si přidá pikantní klobásku.

Rada

Někdo jako další vrstvu přidává bazalkový bešamel, ale nemyslím, že další moučná vrstva tam je ku prospěchu. Na poslední fotografii mám těstovinu chlazenou, taky ok.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 001 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Provaření (15min), Pečení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 6292x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Burritos hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření Burritos
Brownies - express dezerty, rychlé, pečení Brownies - express
Enchiladas hlavní chod, rychlé, restování, smažení-fritování Enchiladas