Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou

Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou

Rizoto z rýže Arborio.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Sepiové barvivo, 0,005 l 3,11
Krevety loupané 100-200 garnát, 0,020 kg 3,78 Food and frends
Rýže Arborio, 0,070 kg 4,02
Kalamari a sepie a sepiola, 0,100 kg 42,05
Olivový olej sansa, 0,050 l 4,03 Lesa s.r.o.
Šalotka cibule, 0,020 kg 2,51 ŠANDER ovoce zelenina
Bílé víno alkohol, 0,050 l 5,87
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Zeleninový vývar sušený, 0,001 kg 0,14
Smetana nad 30%, 0,050 l 4,25
Čínský červený sušený květ, 0,001 kg 0,15
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Rak říční 10/15, 0,080 kg 33,97
Citrón 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 102,96 Kalorie v 1 porci: 1 082 cal

Postup přípravy

Jemně nakrájenou šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme rýží, promícháme a podlijeme vínem. Až se nám víno odpaří, podlijeme naběračkou vývaru. Stále mícháme a postupně přiléváme vývar. Po cca 15ti minutách stáhneme z ohně, přiklopíme a necháme 15 minut dojít.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nakrájené kalamáry s plátky česneku. Lehce podlijeme vínem, přidáme sépiové barvivo, smícháme s připraveným rizotem a zjemníme smetanou. Na jiné pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, plátky česneku a krevety, přilijeme trochu vývaru a smetanu. Na špičku nože nabereme prášek červeného čínského květu a vmícháme do krevetové omáčky.

Ve vařící vodě povaříme 2 minuty raka a položíme na hotové rizoto.

Rada

Na fotce toto rizoto mám už moc suché, určitě to chce dělat krémovější.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 082 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (30min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 52min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.06.2012
  • Recept zobrazen: 5023x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Kde muzu sehnat sepiove barvivo?
Řekni a seženu
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát s plody moře velké saláty, dietní, marinování, vaření Salát s plody moře
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda