Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou

Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou

Rizoto z rýže Arborio.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Sepiové barvivo, 0,005 l 3,11
Krevety loupané 100-200 garnát, 0,020 kg 3,78 Food and frends
Rýže Arborio, 0,070 kg 4,02
Kalamari a sepie a sepiola, 0,100 kg 42,05
Olivový olej sansa, 0,050 l 4,03 Lesa s.r.o.
Šalotka cibule, 0,020 kg 2,51 ŠANDER ovoce zelenina
Bílé víno alkohol, 0,050 l 5,87
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Zeleninový vývar sušený, 0,001 kg 0,14
Smetana nad 30%, 0,050 l 4,25
Čínský červený sušený květ, 0,001 kg 0,15
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Rak říční 10/15, 0,080 kg 33,97
Citrón 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 102,96 Kalorie v 1 porci: 1 082 cal

Postup přípravy

Jemně nakrájenou šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme rýží, promícháme a podlijeme vínem. Až se nám víno odpaří, podlijeme naběračkou vývaru. Stále mícháme a postupně přiléváme vývar. Po cca 15ti minutách stáhneme z ohně, přiklopíme a necháme 15 minut dojít.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nakrájené kalamáry s plátky česneku. Lehce podlijeme vínem, přidáme sépiové barvivo, smícháme s připraveným rizotem a zjemníme smetanou. Na jiné pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, plátky česneku a krevety, přilijeme trochu vývaru a smetanu. Na špičku nože nabereme prášek červeného čínského květu a vmícháme do krevetové omáčky.

Ve vařící vodě povaříme 2 minuty raka a položíme na hotové rizoto.

Rada

Na fotce toto rizoto mám už moc suché, určitě to chce dělat krémovější.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 082 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (30min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 52min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 5336x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Kde muzu sehnat sepiove barvivo?
Řekni a seženu
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev