Pizza Margarita

Pizza Margarita

Základní pizza, rajčata, sugo, mozzarella a bazalka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,100 kg 2,28 Lesa s.r.o.
Olivový olej extra virgin, 0,025 l 3,14 Lesa s.r.o.
Rajče čerstvé standard, 0,050 kg 2,32 ŠANDER ovoce zelenina
Mozzarella bocconcini, 0,100 kg 15,84
Pesto rajčatové, 0,005 kg 5,04 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,41
Recept těsto na pizzu, 1,000 porce 6,36
Pesto bazalkové 0,005 kg 3,41 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 36,92 Kalorie v 1 porci: 986 cal

Postup přípravy

Rozklikněte si v surovinách řádek s "Recept těsto na pizzu" a udělejte jej.

Potom už jen rozmixujete loupaná rajčata, pokud možno s označením DOP, s trochou olivového oleje. Trochu dochutit rajčatovým pestem solí. Někdo přidá oregano a česnek, ale když dáme malinko toho rajčatového pesta, tak je to dochuceno akorát. A máme sugo na pizzu.

Roztažené těsto (viz video odkaz dole) přendáme na pečící papír. Na roztažené těsto naběračkou od středu rozprostřeme rajčatové sugo. Na takto připravenou pizzu už jen vyskládáme, buď kolečka mozzarelly nebo nastrouhané mozzarelly.

Když jedou pizzerie vše ve velkém, tak používají tzv. pizza mozzarellu, je to méně kvalitní verze boconcina mozzarelly. A těchto pizza mozzarell je více variant kvality.

Myslím, že zrovna u Margarity, kde jde jen o pár surovin je kravské bococncino standardem. Chceme-li top, tak dáme Buffalo mozzarellu.

Nepečeme-li v pizza peci, tak domácí troubu nastavíme na ten nejvyšší stupeň, klidně 300 i více. V troubě rozpálený plech vyndáme a na něj přesuneme pizzu na pečícím papíře a dáme péct. Podrobný popis je i na recept „těsta na pizzu“.

Jednodušší provedení

Mražená.

Možnosti inovace

Přidáním koleček kvalitních sladkých čerstvých rajčat.

Rada

Pečeme, dokud pizza nezíská své nazlátlé tygrovaní okrajů. Tyto kraje potřeme olivovým olejem. I střed pizzy můžeme lehce pokapat olejem. Na fotografii je minimální množství suga pod mozzarellou, protože jsou rajčata i nahoře. A je na pizzaři jaký poměr dává. Každopádně žádná pizza nemá býti utopená mnoha ingrediencemi! Bohužel, tak to mnoho hostů chce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 986 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (8min) Doba vaření 10 porcí: 18min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 15700x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Degustační trojkombinace degustační teplý, vaření Degustační trojkombinace
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem