Pizza Margarita





Základní pizza, rajčata, sugo, mozzarella a bazalka.
Postup přípravy
Rozklikněte si v surovinách řádek s "Recept těsto na pizzu" a udělejte jej.
Potom už jen rozmixujete loupaná rajčata, pokud možno s označením DOP, s trochou olivového oleje. Trochu dochutit rajčatovým pestem solí. Někdo přidá oregano a česnek, ale když dáme malinko toho rajčatového pesta, tak je to dochuceno akorát. A máme sugo na pizzu.
Roztažené těsto (viz video odkaz dole) přendáme na pečící papír. Na roztažené těsto naběračkou od středu rozprostřeme rajčatové sugo. Na takto připravenou pizzu už jen vyskládáme, buď kolečka mozzarelly nebo nastrouhané mozzarelly.
Když jedou pizzerie vše ve velkém, tak používají tzv. pizza mozzarellu, je to méně kvalitní verze boconcina mozzarelly. A těchto pizza mozzarell je více variant kvality.
Myslím, že zrovna u Margarity, kde jde jen o pár surovin je kravské bococncino standardem. Chceme-li top, tak dáme Buffalo mozzarellu.
Nepečeme-li v pizza peci, tak domácí troubu nastavíme na ten nejvyšší stupeň, klidně 300 i více. V troubě rozpálený plech vyndáme a na něj přesuneme pizzu na pečícím papíře a dáme péct. Podrobný popis je i na recept „těsta na pizzu“.
Jednodušší provedení
Mražená.
Možnosti inovace
Přidáním koleček kvalitních sladkých čerstvých rajčat.
Rada
Pečeme, dokud pizza nezíská své nazlátlé tygrovaní okrajů. Tyto kraje potřeme olivovým olejem. I střed pizzy můžeme lehce pokapat olejem. Na fotografii je minimální množství suga pod mozzarellou, protože jsou rajčata i nahoře. A je na pizzaři jaký poměr dává. Každopádně žádná pizza nemá býti utopená mnoha ingrediencemi! Bohužel, tak to mnoho hostů chce.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 986 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (8min) Doba vaření 10 porcí: 18min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Pařené a hnětené sýry
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 22712x