Toskánská pizza Siena





Toskánská pizza Siena, jedna z variant jednoduché pizzy s minimem ingredienci. Rajčata, mozzarella, olivy, feferonky.
Postup přípravy
Těsto na pizzu uděláme podle samostatného receptu (stačí rozkliknout jeho řádek).
Naběračkou od středu pizzy roztáhneme rozmixovanou, osolenou polpu. Posypeme nastrouhanou mozzarellou, na kolečka pokrájená cherry rajčata, na tenké nudličky vyjadřincované feferonky a černé olivy.
Pakliže pečeme doma, je ideální mít speciální děrovaný tác na pizzu. Pokud nemáme, zapneme pec na maximum s horním i spodním grilem a cirkulací vzduchu. V troubě rozpálíme plech, rychle ho vyndáme a přesuneme na něj pizzu, která je na pečícím papíře. Zpátky do trouby a pečeme na 300°C, 7 minut. Podle toho jak nám pec točí vzduch a má silný gril. Také podle toho jak tenké těsto jsme vytáhli. Hotová je, když má své typické tygrování.
Okraje hotové pizzy potřeme olivovým olejem a na pizzu položíme několik lístků čerstvé bazalky.
Ihned podáváme.
Možnosti inovace
Tenká kolečka italského polotvrdého salámu.
Rada
Aby byla pizza v pořádku, je třeba jí roztáhnou na velmi tenko. Stejně tak zachovat správně silné okraje.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 054 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Kynutí těsta (20min), Kompletace (5min), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Pařené a hnětené sýry
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 4560x