Toskánská pizza Siena

Toskánská pizza Siena

Toskánská pizza Siena, jedna z variant jednoduché pizzy s minimem ingredienci. Rajčata, mozzarella, olivy, feferonky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept těsto na pizzu, 1,000 porce 6,36
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,100 kg 2,28 Lesa s.r.o.
Rajčata cherry červená, 0,045 kg 3,14 ŠANDER ovoce zelenina
Mozzarella bocconcini, 0,100 kg 15,84
Feferonky chilli papričky čerstvé 5-10 cm, 0,010 kg 2,34
Bazalka čerstvá, 0,001 kg 0,38
Olivový olej extra virgin, 0,015 l 1,88 Lesa s.r.o.
Olivy bez pecky standart celé - černé, 0,050 kg 2,46
Sůl mořská jemná 0,002 kg 0,03
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,00 Kalorie v 1 porci: 1 054 cal

Postup přípravy

Těsto na pizzu uděláme podle samostatného receptu (stačí rozkliknout jeho řádek).

Naběračkou od středu pizzy roztáhneme rozmixovanou, osolenou polpu. Posypeme nastrouhanou mozzarellou, na kolečka pokrájená cherry rajčata, na tenké nudličky vyjadřincované feferonky a černé olivy.

Pakliže pečeme doma, je ideální mít speciální děrovaný tác na pizzu. Pokud nemáme, zapneme pec na maximum s horním i spodním grilem a cirkulací vzduchu. V troubě rozpálíme plech, rychle ho vyndáme a přesuneme na něj pizzu, která je na pečícím papíře. Zpátky do trouby a pečeme na 300°C, 7 minut. Podle toho jak nám pec točí vzduch a má silný gril. Také podle toho jak tenké těsto jsme vytáhli. Hotová je, když má své typické tygrování.

Okraje hotové pizzy potřeme olivovým olejem a na pizzu položíme několik lístků čerstvé bazalky.

Ihned podáváme.

Možnosti inovace

Tenká kolečka italského polotvrdého salámu.

Rada

Aby byla pizza v pořádku, je třeba jí roztáhnou na velmi tenko. Stejně tak zachovat správně silné okraje.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 054 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Kynutí těsta (20min), Kompletace (5min), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2358x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Perníkový houskový kynutý knedlík příloha, rychlé, vaření Perníkový houskový kynutý knedlík
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.