Kachní prsíčka s gratinovanými brambory





Na švestkové omáčce.
Postup přípravy
Kachní prsíčka opečeme kůží dolů, na pánvi obrátíme a dáme do trouby na 160°C, 15-20 minut. Ohřejeme na pánvi brusinky, přidáme výpek od prsíček a zjemníme máslem.
S prsíčky jsme společně v troubě ohřívali i porci gratinovaných brambor. Prsíčka nafilírujeme (nakrájíme na tenké plátky) a vyskládáme na omáčku.
Možnosti inovace
Změnou správné omáčky nic nezkazíme, třeba čistě demi glas, redukovaný s červeným vínem bude fajn.
Rada
Nejdůležitější je šťavnatost prsíček a ten čas je orientační, když bude prsíčko přerostlé a ze špatného chovu, je to jinak.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 731 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (30min), Čas na přílohu (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kachna
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce kompotované, marmelády, džemy, chutney
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 11.06.2012
- Recept zobrazen: 13589x