Kachní prsíčka s gratinovanými brambory

Kachní prsíčka s gratinovanými  brambory

Na švestkové omáčce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kachní prsa bez kosti, 0,175 kg 76,65
Brusinky džem, 0,018 kg 2,85
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Rostlinný olej, 0,015 l 0,68
Recept gratinované brambory 1,000 porce 13,92
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 89,69 Kalorie v 1 porci: 731 cal

Postup přípravy

Kachní prsíčka opečeme kůží dolů, na pánvi obrátíme a dáme do trouby na 160°C, 15-20 minut. Ohřejeme na pánvi brusinky, přidáme výpek od prsíček a zjemníme máslem.

S prsíčky jsme společně v troubě ohřívali i porci gratinovaných brambor. Prsíčka nafilírujeme (nakrájíme na tenké plátky) a vyskládáme na omáčku.

Možnosti inovace

Změnou správné omáčky nic nezkazíme, třeba čistě demi glas, redukovaný s červeným vínem bude fajn.

Rada

Nejdůležitější je šťavnatost prsíček a ten čas je orientační, když bude prsíčko přerostlé a ze špatného chovu, je to jinak.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 731 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (30min), Čas na přílohu (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 13179x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Ta fotka je hold už trochu starší takže vzhled je odpovídající roku výroby :-) Až to budu dělat znovu nafotím novou.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách