Tuňákový steak v sezamu

Tuňákový steak v sezamu

Maso z tuňáka v kvalitě shushimi je dobré nejen pro suši, ale pro krásně růžový steak.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tuňák v kvalitě sushimi v plátýnku, 0,200 kg 125,93
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Sezamové semínko bílé, 0,002 kg 0,34
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,00
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Majonéza 0,005 l 0,36 Unilever Food Solutios
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 121,87 Kalorie v 1 porci: 311 cal

Postup přípravy

Maso tuňáka v kvalitě shushimi je krásně tmavé a perleťově lesklé.

Nakrojíme 200g plátky tak, aby byly aspoň 15 mm vysoké.

Steak osolíme, opepříme, opravdu minimálně potřeme majonézou a obalíme v sezamových semínkách.

Na pánev nebo tál, dáme olivový olej a opečeme steak 50 sekund z každé strany, pak necháme minutu odpočinout a podáváme.

Steak určitě překrojíme, aby vyzněla barevnost a čerstvost masa.

Rada

Když porcuji celý šál tuňáka na steaky, zůstane pár kousků, které použiji na tataráček, nebo do salátu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Dušená mrkvička na másle, Bageta francouzská bílá, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 311 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Grilování (2min) Doba vaření 10 porcí: 17min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 6141x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí