Tuňákový steak v sezamu





Maso z tuňáka v kvalitě shushimi je dobré nejen pro suši, ale pro krásně růžový steak.
Postup přípravy
Maso tuňáka v kvalitě shushimi je krásně tmavé a perleťově lesklé.
Nakrojíme 200g plátky tak, aby byly aspoň 15 mm vysoké.
Steak osolíme, opepříme, opravdu minimálně potřeme majonézou a obalíme v sezamových semínkách.
Na pánev nebo tál, dáme olivový olej a opečeme steak 50 sekund z každé strany, pak necháme minutu odpočinout a podáváme.
Steak určitě překrojíme, aby vyzněla barevnost a čerstvost masa.
Rada
Když porcuji celý šál tuňáka na steaky, zůstane pár kousků, které použiji na tataráček, nebo do salátu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Dušená mrkvička na másle, Bageta francouzská bílá, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 311 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Grilování (2min) Doba vaření 10 porcí: 17min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Grilování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 6141x