Chobotničky Meditariana

Chobotničky Meditariana

Chobotničky na olivovém oleji a česneku.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Chobotničky mražené, 0,180 kg 27,63
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,19
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Olivový olej sansa, 0,060 l 4,84 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,001 kg 0,19
Bílé víno alkohol, 0,060 l 7,04
Citrón, 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Petržel plochá nať, 0,008 kg 1,20
Máslo 0,015 kg 2,10
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 45,17 Kalorie v 1 porci: 781 cal

Postup přípravy

Uvaříme rozmrazené chobotničky v osolené vodě a tymiánu, cca 30 minut. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek nakrájený na plátky s rozmarýnem.

Přidáme uvařené chobotničky, bílé víno, šťávu z citronu, sůl, bílý pepř, petržel, lehce zredukujeme a na závěr vmícháme máslo.

Možnosti inovace

Capari a chilli přidají výraz.

Rada

Předvařené chobotnice můžeme nechat i dva dny naložené do olivového oleje a bylinek.

Takto je možné z nich udělat i salát.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 781 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (40min), Restování (7min) Doba vaření 10 porcí: 47min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 9004x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami
Pečené koleno hlavní chod, vaření, pečení Pečené koleno