Chobotničky Meditariana

Chobotničky Meditariana

Chobotničky na olivovém oleji a česneku.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Chobotničky mražené, 0,180 kg 27,63
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,19
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Olivový olej sansa, 0,060 l 4,84 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,001 kg 0,19
Bílé víno alkohol, 0,060 l 7,04
Citrón, 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Petržel plochá nať, 0,008 kg 1,20
Máslo 0,015 kg 2,10
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 45,17 Kalorie v 1 porci: 781 cal

Postup přípravy

Uvaříme rozmrazené chobotničky v osolené vodě a tymiánu, cca 30 minut. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek nakrájený na plátky s rozmarýnem.

Přidáme uvařené chobotničky, bílé víno, šťávu z citronu, sůl, bílý pepř, petržel, lehce zredukujeme a na závěr vmícháme máslo.

Možnosti inovace

Capari a chilli přidají výraz.

Rada

Předvařené chobotnice můžeme nechat i dva dny naložené do olivového oleje a bylinek.

Takto je možné z nich udělat i salát.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 781 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (40min), Restování (7min) Doba vaření 10 porcí: 47min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Recept zobrazen: 6918x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian