Chobotničky Meditariana





Chobotničky na olivovém oleji a česneku.
Postup přípravy
Uvaříme rozmrazené chobotničky v osolené vodě a tymiánu, cca 30 minut. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek nakrájený na plátky s rozmarýnem.
Přidáme uvařené chobotničky, bílé víno, šťávu z citronu, sůl, bílý pepř, petržel, lehce zredukujeme a na závěr vmícháme máslo.
Možnosti inovace
Capari a chilli přidají výraz.
Rada
Předvařené chobotnice můžeme nechat i dva dny naložené do olivového oleje a bylinek.
Takto je možné z nich udělat i salát.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 781 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (40min), Restování (7min) Doba vaření 10 porcí: 47min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Koření
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Vaření, Restování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 11.06.2012
- Recept zobrazen: 9132x